Machteld Van der Auwera

Op papier is Machteld afgestudeerd in bedrijfsmanagement.  In hart en ziel voelt ze zich eerder een creatieve dromer, strever naar zingeving en plezierzoeker.  Zo volgde ze onder andere een opleiding transformative lifecoach, internationaal nlp-trainer en alchemie van leven.  Ze heeft ervaring als trainer en coach in groei en bewustwording en gepassioneerd begeleidt ze anderen om thuis te komen bij zichzelf en te stralen vanuit hun eigen unieke kracht.  In een geborgen sfeer, met een liefdevolle confrontatie en haar sterke intuïtie gidst ze je graag een stukje verder naar jouw bestemming en missie in het leven.

Marie Ann Gilté

(Loopbaan)Coach, Mindfulness Trainer, Psycholoog.

Voel je dat je een ander pad op het werk wilt bewandelen of wil je uitdagingen op het werk aanpakken en weet je niet hoe?

Vanuit haar passie voor menselijke ontwikkeling, zet Marie Ann haar jarenlange ervaring graag in om je te begeleiden in het vinden van een weg op het werk, die meer klopt voor jou.

Ze ondersteunt je in je groeiproces, waarbij je op zoek gaat naar mogelijkheden om meer voldoening en balans in werksituaties te vinden en om te gaan met uitdagingen.

Haar aanpak helpt je ook in het nemen van concrete acties die bij jou passen, zodat je krachtiger aanwezig kunt zijn en meer van je potentieel kunt benutten. Zo maak je bewustere keuzes die passen bij wie je bent.

Marie Ann heeft een praktijk in Grimbergen en is van opleiding klinisch en ontwikkelingspsycholoog, Mindfulness Trainer, Integral Coach™ en NLP Trainer.

 

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Lieven Porreye

Lieven is geboeid door mensen en door hun bezieling in het leven. Ieder is op zoek naar zijn waarheid en zijn weg te volgen. In relaties, op het werk en op zoveel meer domeinen. Op dit mooie pad loop je soms vast. En nu? Ander werk, verlies en afscheid, nieuwe collega’s of een reorganisatie kunnen je overvallen. Deze kantelmomenten noodzaken tot persoonlijke verandering en beweging.

We kennen Lieven als een gedreven coach die graag mensen in beweging brengt, in denken en doen. Hij wil klankbord, mentor en steun zijn voor menden die toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan/leven. Hij gebruikt hierbij de methodiek van ontwikkelingsgericht coachen: Be Your Own Coach!

Hij probeert effect te hebben en het verschil – hoe klein ook – te maken. Met ruimte voor leegte en onwetendheid. En vanuit het idee dat alles zijn tijd en zijn plek heeft. En het geloof dat alles samenhangt en dat kleine veranderingen een groot effect kunnen hebben.

Lieven werkte vele jaren als bio-ingenieur in verschillende leidinggevende functies en organisaties. In 2021 maakte hij de carrière-switch “van ingenieur naar mentor-coach”. Hij volgde hiervoor verschillende opleidingen en trainingen en ging als professionele coach aan de slag binnen de zaak BE COACH.

 

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Greet Hillen

Een warme, diepgaande, professionele en authentieke aanpak staan bij Greet voorop. Waarden die voor haar zeer belangrijk zijn: respect, persoonlijke groei, liefde,… . Ze triggert je om dieper na te denken over jezelf en op zoek te gaan naar datgene wat je echt graag wilt, voorbij de angst.

 

Heb jij er altijd al van gedroomd om door de muur van angst te kunnen gaan om zo je aspiraties en wensen na te streven? Inzicht in jouw waarden, drijfveren, talenten maar ook valkuilen en blinde vlekken is waartoe Greet je stimuleert in een traject loopbaancoaching. Op die manier kan je groeien in zelfbewustzijn en persoonlijk leiderschap om zo de beste versie van jezelf te mogen zijn. Ze legt daarnaast de nadruk op concrete stappen die hanteerbaar zijn om zo je doelen en wensen te bereiken.

 

Greet heeft meer dan 15 jaar ervaring in de coaching en begeleiding van personen met loopbaanvraagstukken (arbeidsbemiddeling, coaching van startende ondernemers, loopbaancoaching, outplacement). Ze schoolde zich in oplossingsgericht coachen, coaching bij stress- en burn-out, wandelcoaching, natuurcoaching, chakratherapie en NLP (Practitioner).

 

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Katrin Matthyssen

Katrin is coach in het kader van loopbaanvragen, outplacement, stress & burn-out en levensvragen.

Mét en voor mensen werken dat is de rode draad in haar loopbaan.  In je kracht staan, creëren van meer bewustzijn, de moed om naar jezelf te kijken en geloven in jezelf is wat ze belangrijk vindt en waar ze graag anderen naartoe beweegt.

Hoe doe ze dat?

Zonder oordeel, met open mind en in alle rust luistert ze naar ieders verhaal. Elk verhaal is uniek en vraagt dan ook een unieke en authentieke aanpak. Katrin nodigt anderen dan ook uit om met open blik naar zichzelf te kijken.  Hierdoor word je bewust van je denken, voelen en handelen zowel op persoonlijk als professioneel vlak en ontwikkel je een innerlijk kompas zodat je kan bewegen en creëren in lijn met je eigen waarden en waar het voor jou écht om draait.  Wordt zo weer regisseur van je eigen leven!

Katrin coacht vanuit verschillende invalshoeken waarbij ze haar inspiratie en kennis haalt uit haar eigen ontwikkelingsproces, uit inspirerende contacten, uit verschillende opleidingen (waaronder Oplossingsgericht coachen, Talenten van Luk Dewulf, Stress & burn-out coach, NLP master, Impeccable Leadership) en jaren praktijkervaring (arbeidsbemiddeling, coaching en loopbaanbegeleiding).

 

Praktische info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Fran Delbeke

Met meer dan 20 jaar ervaring in de bedrijfswereld brengt Fran veel kennis met zich mee rond het reilen en zeilen in bedrijven en in teams.

Ze is iemand die kijkt voorbij het gedrag en haar coachees helpt om vanuit verbinding met zichzelf duidelijkheid te krijgen over welke stappen er nodig zijn om op professioneel vlak gelukkig te zijn of te worden. Haar aanpak is volledig op maat van de coachee. Iedereen heeft immers een andere vraag en heeft ondersteuning nodig op zijn of haar eigen manier.

Bovendien motiveert Fran mensen om in beweging te komen! Doordat ze heel positief is ingesteld krijgen anderen ook energie, waardoor ideeën en initiatieven ook echt in actie worden omgezet en resulteren in verandering.

De combinatie van haar bedrijfservaring en kennis rond talentgedreven werken met haar opleiding tot teamcoach, Master NLP en Verbindende Communicatie maken van Fran een sterke hands-on loopbaancoach.

 

Lieve De Moulin

Lieve is werkzaam als Loopbaancoach en Shiatsu Practitioner.

In de overtuiging dat lichaam en geest verbonden zijn, ziet zij veel synergie tussen de coaching en het lichaamswerk. Werken aan bewustwording om vanuit je innerlijke kracht in beweging te komen is dan ook haar missie.

Accenten liggen hierbij op verbinding, groei en ontwikkeling, zelfrealisatie, en dit vanuit contact met je innerlijke zelf.

Lieve is een ervaringsdeskundige (met meer dan 20 dienstjaren in de bedrijfswereld) met grote honger naar kennis, inzichten en vaardigheden. Haar motto is dan ook ‘levenslang leren’ : gecertificeerde NLP Master, Transformative Life coach 1, opleiding loopbaancoach, innerlijk leiderschap, …

Zij wordt blij van nieuwe dingen bijleren, plaatsen ontdekken en die dingen waarnemen die de wereld zo bijzonder maken.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Gaetan Verbruggen

Wie ben ik, wat kan ik, en wat wil ik…?

De antwoorden op deze vragen zijn essentieel om een loopbaan uit te tekenen die voldoening en energie geeft. Een job waarin jij je thuis voelt, je talenten worden uitgespeeld en je jezelf verder kan ontwikkelen… daar gaan we voor!

We werken samen jouw toekomstvisie uit en brengen je talenten in kaart. Van hieruit bekijken we aan welke voorwaarden een professionele uitdaging moet voldoen om op jouw lijf geschreven te zijn.

Op zijn 31ste besefte Gaetan dat hij afstand diende te nemen van zijn eigen bedrijf, om te gaan doen waar hij voor geboren was, ‘coachen & trainen’. Na 8 jaren van intense opleidingen heeft hij nu zijn nieuw bedrijf. Deze is volledig gefocust op anderen in hun ‘Kracht’ te plaatsen.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Carmela Schamps

Als coach combineert Carmela deskundigheid en levenservaring met speelse confrontatie en doortastendheid.

Ken jezelf : Carmela stimuleert jou om vanuit deze essentie je loopbaanvragen aan te pakken. Jouw waarden te ontdekken: dat wat écht écht belangrijk voor jou is. Daarbij ook naar jouw gevoelens te gaan: emoties verklappen immers jouw waarheid. Ze signaleren of wat je doet of kiest past bij wie jij bent.

Kies voor jezelf : Carmela stimuleert je om te durven gaan voor wat voor jou anders en beter kan. Om loopbaankeuzes te maken die jouw unieke potentieel benutten. Om nieuwe mogelijkheden te zien en te crëeren. En zo jouw eigen richting in je job en leven te vinden.

Geef jezelf : Carmela stimuleert bij jou de goesting om aan de slag te gaan. Ze brengt jou in beweging om doelen nú om te zetten in concrete resultaten. Om jouw loopbaan zelf te sturen. En zo ‘baanzinnig’ werk te doen waarin je kan neerzetten wie je werkelijk bent.

Carmela heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse bedrijfsomgevingen en daardoor voeling met de bedrijfsrealiteit. Ze werkte ook rond integriteit in organisaties. Ze nam afscheid van een goedbetaalde job als jurist en koos voor haar diepere passie: mensen begeleiden in hun persoonlijke groei en bedrijfsleiders bewust maken van de winst van ‘menselijk verantwoord ondernemen’. Zij volgde hiervoor opleidingen: coaching, NLP, Transactionele Analyse, Enneagram, Bedrijfsethiek, Ontwikkeling van de ‘menselijke factor’ in organisaties.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Patricia Van De Vyver

Gefascineerd door menselijk potentieel, wil Patricia samen met jou achterhalen welke je passies zijn, je waarden en talenten, hoe deze succesvol verder ontwikkelen en inzetten in de juiste context. Je kan rekenen op haar zorgzame begeleiding en doelgerichte ondersteuning bij het exploreren van zowel persoonlijke als professionele doelen en keuzemogelijkheden… tot wat voor jou de invulling is van zelfrealisatie, voldoening en geluk.

 

Met >20 jaar ervaring als leidinggevende in social-profit wenst ze haar passie te delen voor gezondheid en welzijn èn leren en groeien. Als consultant biedt ze individuele coaching in groeitrajecten alsook support aan organisaties bij ontwikkelingsprojecten, met ruimte voor ieders eigenheid, (herstel van zelf-)vertrouwen, vergroten van veerkracht, zelfsturing,…

 

Naast oa HR-opleidingen, management in gezondheid en welzijnssector, dialogerend leiderschap, loopbaanprofessional, stress-  en burnoutcoach… volgde ze ontwikkelingsgerichte trainingen in persoonlijk meesterschap, persoonlijkheidsmodellen, mindfulness, dialogerend leiderschap en NLP als een boeiende ontdekkingsreis.

 

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Dirk Swaegers

Dirk begeleidt en ondersteunt mensen in hun persoonlijk groeiproces ; mensen helpen groeien is zijn missie. Vanuit deze missie coacht hij mensen om contact te maken met hun waarden, met hun talenten, met wat hen drijft. Dit doet hij met teams via inspiratiesessies, workshops en via individuele coaching en begeleiding.

Zijn coachees beschrijven Dirk als: “Iemand die zich richt op de connectie en op het coaching proces. Waardoor je als coachee weet dat hij geen enkel oordeel over je heeft.” “Ik vind het verbazend hoeveel inzicht er met zijn hulp vanuit mezelf naar boven kan komen.”

Dirk heeft meer dan 30 jaar ervaring als manager binnen een internationaal bedrijf. Aanvankelijk werkte hij aan het verbeteren van processen en systemen. In de loop van de jaren verschoof zijn focus van systemen en processen naar mensen. “Je mag processen zoveel verbeteren als je wilt, uiteindelijk zijn de mensen de sleutel tot het succes van elke verandering.”

Dirk is ingenieur van opleiding en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in persoonlijke energie en groei : Servant Leadership , Corporate Athlete, NLP Master Practitioner, Burn-out coach, Inspirerend coachen en Transformative Life Coaching

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier

Cathy Mostmans

Cathy Mostmans staat bekend als een doortastend en zeer betrokken executive coach met meer dan 10 jaar coachingservaring. Cathy leeft en werkt vanuit haar hart en verstaat de kunst om diepliggende change te begeleiden op een zeer pragmatische en tastbare wijze. Door haar ontembare leerhonger beheerst ze diverse methodieken, oude wijsheden en hedendaagse theorieën. Toch is het niet daarom dat u haar zal appreciëren als coach. Maar wel om wie ze ‘is’ – als mens én als coach. Cathy staat kwetsbaar en authentiek in elk coachingsgesprek en durft te vertrouwen op haar intuïtie. De methodieken, haar divergente denken, scherpvoelend oog en open feedback slaan de brug naar tastbare inzichten en concrete actie.

Sinds 2013 specialiseert Cathy zich in hoogbegaafdheid bij volwassenen.

Deze kennis biedt extra inzicht bij thema’s als perfectionisme, faalangst, het gevoel ‘anders’ te zijn, controle, comfortzone, grenzen stellen voor jezelf en anderen, …

In haar coachingswerk kan Cathy bouwen op een zeer gevarieerde carrière in diverse bedrijven. Precies deze rijkdom maakt dat ze van vele markten thuis is en vanuit eigen ervaring leiders en ondernemers kan coachen en begeleiden.

Coachees waarderen haar doorwinterde ervaring, inspirerende energie, authenticiteit, puurheid, oprechte betrokkenheid en doortastendheid. En waar nodig… haar expertise in hoogbegaafdheid.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Bieke Vermeulen

We kennen Bieke als een gedreven, spontaan en enthousiast iemand die mensen in beweging brengt. Zelf maakte ze een carrière-switch op haar 37ste. Via loopbaanbegeleiding ging ze op zoek naar haar passie en schoolde zich om tot Bachelor Sociaal Werk. Nadien volgde ze de opleiding tot contextuele counselor en Master Practitioner NLP. Ze gelooft erin dat er voor iedereen een weg is naar een gelukkig en vervuld leven, het is de uitdaging om te blijven zoeken wat dit voor jou kan betekenen.

Als Loopbaanbegeleider gaat ze samen met jou op zoek naar jouw “waarom”. Wat geef jouw leven zin en betekenis? Wie wil jij in essentie (geweest) zijn? Waar geloof je in? Ze leert jou op een andere manier naar de dingen kijken zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Hierdoor neem je steeds meer het stuur en de verantwoordelijkheid van jouw leven in eigen handen. Je ontdekt jouw passies en talenten en komt steeds dichter bij jezelf waardoor je leert leven vanuit jouw hart!

Bieke blijft zich als bewustzijnscoach verder ontwikkelen en verdiepen in het menselijk gedrag en hoe onze geest werkt. Ze volgde verschillende opleidingen waaronder Transformative Life Coach, Hartcoherentie, The LOVE Method, Numerologie en Het Talentenspel.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Daniëlle Kole

Danielle werkt al een aantal jaren rond talentgericht werken. Ze geeft de Blij met mij! ouder/kind training en heeft haar eigen coachingspraktijk Talent & Co in Brasschaat waarin ze kinderen en volwassen begeleid.

Samen op zoek naar talent, drijfveren en de juiste werkomgeving waarin je kunt groeien, is haar passie. Als loopbaancoach schijnt ze haar licht op jouw verborgen talenten, geeft meer inzicht in je persoonlijke missie, en gaat samen met jou op ontdekking hoe je deze beiden in je werkomgeving kan inzetten. Bij een huidige werkgever, wanneer je op zoek bent naar iets nieuws óf als je het roer helemaal wil omgooien. Werken met talent geeft energie en positieve emoties. En déze zorgen weer dat je als mens kan groeien!

Soms is er ook een hardnekkig terugkerend thema, overtuiging of heb je last van faalangst of een laag zelfbeeld die verandering of groei binnen je werk belemmeren. Ook hiermee wordt aan de slag gegaan zodat je van binnenuit sterker wordt, steviger en met veel zelfvertrouwen nieuwe stappen kan gaan zetten.

Danielle volgde diverse opleidingen rond o.a. NLP, talentontwikkeling, systemisch coachen en familieopstellingen.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Miek Peeters

Miek gelooft dat we alle bronnen in en rondom ons hebben om te groeien. Dat we er ons allemaal bewust van kunnen worden, er contact mee kunnen maken en beslissen er mee in verbinding te blijven. En dat we zo, stap voor stap, ons basisvertrouwen, onze intuïtie verder ontwikkelen en ons zelfsturend vermogen op een gezonde manier voeden. Met deze muziek in de oren gaat Miek samen met jou aftasten, vanuit verwondering en met humor, waar jij naartoe wil. Op zoek naar jouw zin, de richting die jou in beweging zet, de plek die jou toebehoort.

Ze is gespecialiseerd in perfectionisme en gepassioneerd door leiderschaps- en organisatieontwikkeling. In haar praktijk maakt ze o.a. gebruik van methodieken zoals NLP, Voice Dialoguing, Systeemdenken en Oplossingsgerichte Therapie. Verder is ze Insights- en Enneagram-practitioner.

Als twintiger gaf ze Frans, Spaans en Nederlands aan volwassenen, als dertiger werd ze via haar HR- en change management-rollen in het bedrijfsleven verliefd op het coachingvak. Sinds 2017 is ze als beginnende veertiger freelance business/life coach en trainer. Daarnaast is ze bij Arcturus aan de slag als loopbaancoach.

De langdurige opleidingen die ze volgde zijn ROOT-GROW-BLOOM Coaching, Transformative Life Coaching, Solution Focused Loopbaancoaching, Systemisch coachen en OCP-coaching.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier

Nathalie Bax

Nathalie is een zeer betrokken coach, met een passie voor mensen en hun drijfveren. Zij begeleidt cliënten met veel enthousiasme op persoonlijke ontwikkeling en groei. Het vormen van een eigen visie staat hierbij centraal.

Zij legt de nadruk op persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid en inspireert mensen tot het maken van eigen keuzes en het volledig inzetten van hun talenten. De focus ligt hierbij op de unieke kracht van het individu in relatie tot de omgeving.

Als loopbaancoach gaat zij samen met jou op zoek naar waar jij echt blij van wordt, vooral op professioneel vlak. Haar streven is hierbij een sparringpartner te zijn om het beste in jou naar boven te halen, zodat je je mogelijkheden uitbreidt en het maximale uit jezelf kunt halen. Vanuit een helder zelfbeeld sla je zo een brug tussen inspiratie en realisatie. Je bent het waard om je eigen verhaal neer te zetten.

Bij persoonlijke loopbaanbegeleiding maakt Nathalie gebruik van haar ervaring als gecertificeerd NLP trainer en is zij opgeleid in o.a. Hypnose, Provocatieve Coaching, Transactionele Analyse en MBTI. Daarnaast zet zij haar ruime praktijkervaring in, opgedaan in het bedrijfsleven in verschillende marketing- en salesfuncties, evenals tijdens haar vele omzwervingen over de wereld, alleen en als reisleider en gids van wandelreizen en survivaltrektochten.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Maya Baaij

Maya staat voor authenticiteit en integriteit.

Ze wil dat mensen de kracht vinden en de mogelijkheid creëren om hun eigen pad te gaan en daarin te kunnen groeien.

Haar empathie en haar analytisch vermogen biedt de veiligheid om het hart van de zaak grondig te onderzoeken, te evalueren en ook aan te pakken. Maya maakt je bewust van wat er bij jou leeft onder de oppervlakte. Om van daaruit zelf meer keuze te creëren. Met haar rechttoe-rechtaanaanpak werkt ze samen met jou aan een concreet plan om je doelen te realiseren.

Haar ruime werkervaring in de uitzendsector gekoppeld aan haar honger naar kennis en persoonlijke groei, hebben haar op het pad gebracht van NLP en Chinese Geneeskunde. Vanuit deze krachtige combinatie is Maya vandaag de aangewezen persoon om mensen en bedrijven te begeleiden naar authenticiteit en integriteit.

Maya is loopbaancoach bij Arcturus en trainer en consultant in het bedrijfsleven.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Twiggy Peeters

Twiggy Peeters heeft als missie om jou te begeleiden om met meer energie in je werk en je leven te staan. Zij coacht professionals en hun leidinggevenden naar een duurzame inzetbaarheid vanuit talenten en in lijn met de onderliggende waarden.

Daarnaast biedt zij workshops waarbij je bewust wordt van de verschillende bronnen van energie en hoe je de batterijen tijdig op kunt laden. Samen met managementteams werk zij trajecten uit om het energieniveau en het engagement in een organisatie hoog te houden.

Het resultaat van haar aanpak (gebaseerd op NLP en bewustzijnsontwikkeling) is een ‘doorleven’ van het effect van een gezonde balans en het hoog houden van je energielevels. Hierdoor wordt het maximale potentieel van jezelf als mens, je team en/of je organisatie gerealiseerd en kan je zingeving en geluk ervaren.

Ze begon haar carrière als arbeidspsycholoog bij Philips waar ze meerdere HR-rollen heeft vervuld. Ze is certified coach en Master in NLP. In 2014 richtte ze ‘Orient for Growth’ op, van waaruit zij mens en organisatie ondersteunt in het realiseren van een duurzame inzetbaarheid en in het realiseren van het maximale potentieel. Sinds 2015 is ze ook als loopbaancoach werkzaam voor Arcturus.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Jean-Marie Liesens

Jean-Marie Liesens biedt als coach een doorgedreven begeleiding aan doorheen een groei- en/of veranderingsproces voor elke professional, leidinggevende, …  Centraal staat het ontwikkelen van een eigen visie vanuit een persoonlijk leiderschap.

Als coach biedt hij een breed begeleidingsspectrum aan naar zowel het beroepsmatige – obstakels op de werkvloer, pijnpunten in de job,… – alsook naar persoonlijke groei en bewustwording.

Belangrijk voor hem is de ondersteuning en motivatie naar de cliënt toe. Dit wordt een leerproces met als doel: focus op je sterke punten, haal het beste uit jezelf!

Als IAB-accountant en HR-manager met ruim 25 jaar professionele ervaring, stuurt hij dagdagelijks mensen aan.
Na het succesvol volgen van diverse opleidingen en trainingen in coachingtechnieken (NLP Master, Ericksonian Hypnosis, Geweldloze communicatie, Communiceren met groepen, Leiderschap en ontwikkeling, Bio-feedback en Hemi-Sync) kan hij bogen op een ruime kennis en bagage.
Jean-Marie wil dit aanbieden en delen met een ruim publiek en richt daarom in 2012 zijn eigen bedrijf op : “YouTakeTheLead”.

In zijn beroeps- en persoonlijke omgeving is hij gekend als iemand met een sterke luistervaardigheid, vertrouwen uitstralend en een heel authentieke persoonlijkheid. Eigenschappen die een “must” zijn om samen met zijn cliënt op weg te gaan!

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Christine Dupont

Christine Dupont is arts en coach. Sinds 2014 is ze loopbaancoach bij Arcturus.
Ze werkt als arts en therapeut bij vzw Empathie waar ze patiënten met eetstoornissen en hun familie begeleidt via een holistische aanpak. Hierbij ligt de focus op bewustwording waarbij empathie, verbinding, kwetsbaarheid en authenticiteit belangrijke waarden zijn. Als moeder van 5 dochters probeert ze haar eigen ervaringen te delen.

Geboeid door de relatie body-mind-voeding ging ze geneeskunde studeren. Na haar specialisatie als neus-, keel- en oorarts ging ze aan de slag als kwaliteitsmanager in een voedingsbedrijf. Na enkele jaren keerde ze terug naar de universiteit als onderwijsmanager en wetenschappelijk medewerker aan de faculteit geneeskunde van de Kulak. Hierna was ze enkele jaren ‘voltijds’ mama en volgde diverse opleidingen NLP, Transpersoonlijke coaching en mindfulness. Ze is tevens arts-nutritionist en geeft workshops in bedrijven over voeding en levensstijl.

Mensen begeleiden bij het (terug)vinden van hun innerlijke kracht en levensvreugde is haar passie. Ze gaat samen op zoek naar concrete oplossingen zowel bij het genezen van een eetstoornis, de zoektocht naar een zinvolle job, work-life balance of andere levensvragen.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Delia Amoruso

Al van kindsbeen af wist Delia dat ze later met mensen zou willen werken. Begrijpen wat mensen drijft en motiveert is iets wat haar altijd erg geboeid heeft. Het was voor haar dan ook een vanzelfsprekendheid om te kiezen voor de richting psychologie. Ze behaalde de Master arbeids- en organisatiepsychologie en ging aan de slag in HR. Dit is het domein waarin ze nog steeds actief is en dat ze als ideaal speelveld ziet om haar passie voor talenten en mensen te combineren.  Sinds 2015 werkt Delia als Freelance HR consultant, outplacement coach, assessor en loopbaancoach. Via bijkomende opleidingen zoals NLP en numerologie probeert ze haar kennis verder te verdiepen.

Delia wil graag je gids zijn in de wereld van de arbeidsmarkt, bedrijfsculturen en competenties, en jou helpen om te ontdekken wat je talenten zijn en hoe je die optimaal kan inzetten. Want de juiste mens op de juiste plaats, dat is waar ze voor gaat!

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Ardy Burgmans

Ardy begeleidt je, als coach en facilitator, op weg naar een sterkere verbinding met jezelf. Zij gelooft dat je diep vanbinnen de antwoorden hebt op je vragen en kwesties waarover je piekert, die je wakker houden en die steeds weer de kop op steken.

Loopbaanbegeleiding met Ardy kan het steuntje in de rug zijn dat je nodig hebt om het stuur weer in handen te nemen en richting te geven aan je leven. Om los te komen van de overtuigingen die je kunnen beperken en vaste patronen die je niet meer dienen.
Zo krijg je beter zicht op wat je leuk vindt om te doen, waar je behoefte aan hebt, wat je unieke talenten zijn en hoe jij graag bijdraagt aan jouw omgeving.
In verbinding met jouw essentie en wat jij werkelijk belangrijk vindt kan je optimaal je talenten inzetten, blijf je groeien en ervaar je meer plezier en balans in je werk en je leven.

Als loopbaancoach heeft Ardy 12 jaar ervaring en is zij internationaal NLP trainer, Transpersoonlijke en Integrale coach, werkt zij met de principes van het Realization Proces, en Mindfulness en is zij gecertificeerd Motivation Factor Facilitator.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Sandra Pinxten

Sandra gelooft in mensen en in  hun groeikracht.  Ze helpt je het vertrouwen te herwinnen in je eigen kracht, zodat je stappen kan zetten naar een leven waar je blij van wordt. Ruimte maken zodat de klank diep vanbinnen gehoord kan worden, door jou zelf en je omgeving . Als  leraar, coach, craniosactraaltherapeut en loopbaanbegeleider, moedigt ze je aan om aandachtig te kijken naar je eigen doen en denken. Zo ga je zinvolle en realistische doelen stellen en groeien in mildheid. Vanuit een grotere innerlijke vrede kan je bouwen aan goede relaties met jezelf en anderen, en keuzes maken die jou laten stralen.

Met haar voortdurende leerhonger behaalde Sandra een aantal  diploma’s en certificaten (onder meer Master in de wiskunde, Master Practitioner NLP, Transpersoonlijke Coaching & Counseling, Craniosacral Biodynamics). Het meest werd ze echter gevormd door het gewone leven, waarin ze nog elke dag streeft naar integriteit en schoonheid, als partner, als mama van zes kinderen, als  leraar, als coach, als mens.

Cliënten waarderen Sandra om de combinatie van scherpzinnige analyse, brede ontwikkeling en respectvolle empathie. Onder haar begeleiding werk je aan deze 4 pijlers: bewust worden, verbinden met je innerlijke krachtbronnen, durven loslaten wat jou niet dient, creatief exploreren.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Benedikte Demeestere

Met haar zaak BE COACH vertrekt Benedikte Demeestere vanuit het geloof dat élke mens de krachten en inzichten heeft om zijn of haar leven te sturen en gelukkig te zijn. Alleen zitten mensen op bepaalde momenten soms vast. Wanneer iemand beslist een coach te contacteren, wordt deze persoon zijn eigen coach. Vandaar de naam BE COACH als uitnodiging tot ‘BE your own COACH’. Het is de missie van Benedikte om beweging te brengen in de projecten van mensen.

Particulieren kunnen bij haar terecht voor ondersteuning in hun persoonlijke ontwikkelprojecten zoals talentenanalyse, loopbaandromen, omgaan met perfectionisme, burn-out-preventie,…

Bedrijven ondersteunt zij als coach van bedrijfsleiders en managers in hun eigen proces als leider. Zij is tevens trainer in stress- en burn-out preventie en brengt ook inzichten en verbinding in teams op een ontwikkelingsgerichte manier.

Benedikte was 25 jaar HR verantwoordelijke in bank-en verzekeringswezen. Via diverse functies verwierf zij inzicht en ervaring in strategiebepaling, organisatie-ontwikkeling en leiderschap.

Benedikte is Bedrijfspsycholoog (RUG 1989) en schaaft haar eigen inzichten voordurend bij met diverse vormingen zoals Bedrijfseconomie , Groepsdynamica- Gestalt, Stressmanagement, Leiderschap, Change management, Professional Coach, Onderhandelen als waardecreatie, Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme, Talentgericht werken met kinderen , Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams, Transformative Life Coaching TLC.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Karen de Belder

Karen heeft meer dan 20 jaar ervaring in leidinggevende functies binnen het internationale bedrijfsleven. 
Als manager en coach gelooft ze in de kracht van iedere persoon en weet ze deze te ontsluieren en optimaal te laten gebruiken.

Na het beëindigen van haar studies in Public Relations en Accounting wist Karen meteen haar gedrevenheid om mensen te helpen groeien, in te zetten in haar leidinggevende functies in het internationale bedrijfsleven. Nadat ze een aantal jaren in Zweden werkte voor CBG Konsult AB, richtte ze als general manager een entiteit op in België. Intussen heeft ze meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd op het vlak van marketing, aan- en verkoop, personeel- en organisatiebeleid.

Karen specialiseerde zich de laatste jaren nog meer in het ondersteunen van mensen in hun groei- en ontwikkelingsproces door opleidingen te volgen in diverse coaching- en counselingtechnieken zoals NLP, Mindfulness Training, Psycho-Energetisch Therapie en Transpersoonlijke Coaching & Counseling.

In 2015 is Karen gestart als loopbaanbegeleider voor Arcturus. Ook hier ligt haar focus op de passie en talenten van de persoon die ze begeleidt.

Ze wordt door haar klanten ervaren als een warme, professionele vrouw die hen met veel openheid en een knipoog naar hun doelen weet te begeleiden.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Ann Ravoet

Als internationaal NLP trainer en hoofdtrainer bij Arcturus heeft Ann sinds 2004 honderden mensen opgeleid tot NLP Practitioner en Master. Haar aanpak vanuit het hart en haar gedegen trainersaanpak staan garant voor een verankering van de aangeboden kennis.

In haar werk als coach begeleidt ze mensen in diverse problematieken. Mensen die hun weg in het leven zoeken, loopbaanvraagstukken en alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Haar streven is mensen wakker en bewust te maken van wie ze werkelijk zijn. Dit verwezenlijkt ze door mensen de kracht in zichzelf te laten ontdekken opdat ze op een liefdevolle manier aanwezig kunnen zijn.

Ann begint haar carriere als zelfstandig Kinesitherapeute en Manueel Therapeute. Daarnaast volgt ze opleiding in de Transfigura Methode bij Stanny Lansloot en wordt daar trainer en mentor. Met meer dan twintig jaar ervaring in de medische sector, volgt ze haar NLP opleidingen bij het instituut Arcturus. Ze verdiept zich verder in Transpersoolijke Coaching en Counseling, Trainerschap, leiderschap en spirituele ontwikkeling bij Arcturus, in Ericksoniaanse hypnose bij Anne Linden, in MBTI en in Organisational and structural systemic constellations bij Johannes Schmidt.

Ann is ook loopbaanbegeleider. Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Nele Belmans

Nele Belmans is gepassioneerd door het begeleiden en zien groeien van mensen. Ze haalt er energie uit om jou te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling, zodat je tot meer zelfinzicht, bewustwording, groei en perceptieverruiming komt. Er wordt samen op zoek gegaan naar je authenticiteit, zodat je op een bewuste manier keuzes maakt en de dingen doet die echt bij je passen.

De coachingstijl van Nele kan je omschrijven als: een goede balans tussen respectvol confronteren en ruimte voor een lach, direct en eerlijk, menselijk, diepgaand, resultaatgericht,… maar vooral ook individueel afgestemd en op maat van jouw vragen en ontwikkelbehoeften. Elk coachingtraject is uniek met de klant als startpunt!

Na haar studies Handelsingenieur en Master in Human Resources Management deed Nele ervaring op binnen de bedrijfswereld. Daar spitste ze zich vooral toe op haar rol als HR Business Partner, coaching, organisatiecultuur & change, learning & development, leadership, talent management en recruitment & selection. Haar ervaring vulde ze verder aan met opleidingen tot ‘Certified Personal Coach’ en ‘Master in NLP’. Sinds begin 2014 heeft Nele haar eigen onderneming in HR consultancy, training en coaching. Ze houdt ervan zichzelf continu verder te ontwikkelen door middel van hobby’s, reizen en het volgen van opleidingen.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Elke Busschots

Elke Busschots is gespecialiseerd in talentgedreven en systemisch werken. Mensen sterker maken van binnenuit is haar passie. Zij gelooft dat we een fijner, zinvoller leven hebben als we tevreden zijn met onszelf, goed in ons vel zitten, onze talenten in de juiste context kunnen inzetten en ons omringen door diegenen die echt versterkend voor ons werken. Dit vormt de basis van haar werk als loopbaanbegeleider, professioneel kindercoach en trainer.

In het verleden heeft ze als HR consultant gewerkt en vanuit die ervaring en vanuit de talentenbril geeft zij loopbaanbegeleiding.

Daarnaast werkt zij ook als professioneel kinder-en oudercoach. Ze begeleidt kinderen en ouders. Zij gaat samen met kinderen en ouders op zoek naar wat zij nodig hebben om samen verder te kunnen groeien. Ze geeft hen taal en handvatten om elkaar beter te begrijpen en geeft hen inzichten in hun talenten. Als ouders en kinderen op deze manier naar elkaar kijken dan komen ze dichter bij elkaar en steviger in hun eigen kracht.

Vanuit deze ervaring en kennis begeleidt zij scholen en leerkrachten en leidt ze professionele kindercoaches op.

Elke heeft zich verdiept in NLP, talentgedreven werken, systemisch coachen en waarderend onderzoek.

Elke is ook loopbaanbegeleider. Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Ann Van den Eynde

Luisteren, de essentie doorgronden, mogelijkheden zien, zijn enkele drijfveren van Ann als coach om individuen, ondernemers en organisaties te ondersteunen in het bereiken van hun doelen en te ondersteunen in hun groeiproces. Tijdens het begeleidingstraject kom je weer dicht bij jezelf en vertrekken we van wat jij écht wil, wat écht bij je past. Je potentieel wordt in kaart gebracht en we schetsen een beeld van jouw toekomst. Je krijgt inzicht in jezelf, je talenten, je waarden en je maakt weloverwogen en gerichte keuzes. Ann inspireert je, gaat met je op ontdekkingsreis en moedigt je aan om nieuwe paden te ontdekken. Deze nieuwe toekomstvisie zetten we om in een succesvol actieplan, met concrete acties en meetbare doelen.

Ann heeft meer dan 25 jaar bedrijfservaring in nationale en internationale organisaties. Sinds 2011 is ze bezielster van haar bedrijf Designato, a partner who cares, gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van individuen, ondernemers en organisaties. Haar opleidingen Personal Coach Essentials, gecertificeerd NLP Master Practitioner (Arcturus), facilitator Voice Dialogue, hebben haar een degelijke kennis en ervaring gebracht. Gebeten door communicatie en coaching blijft Ann zich bijscholen om mensen professioneel te begeleiden en te ondersteunen.

Ann is ook loopbaanbegeleider. Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Sonja Van Bouchaute

Sonja Van Bouchaute werkt als body & mind coach, trainer en bedrijfsconsultant.

Sonja traint en coacht vanuit haar hart. Ze neemt je mee in het exploreren van wie je in wezen bent en wat belangrijk is in jouw leven. Binnen loopbaanbegeleiding reikt Sonja daarbij duidelijke kaders aan die je toelaten jouw dromen en passies om te zetten in concrete doelstellingen en acties. Mensen ervaren haar zachte aanpak als bekrachtigend, betrokken en to the point.

Sonja Van Bouchaute is gecertificeerd NLP trainer, Perceptief Pedagoog, Transpersoonlijke Coach en Counselor, Transformational Presence and Leadership Coach, Loopbaan met Zorg Coach en Stress & Burn-out Begeleider.

Als master in de Wiskunde en in de Financiële Wetenschappen, startte zij haar loopbaan in het bedrijfsleven. Ze bouwde daar meer dan 25 jaar ervaring op in het werken met mensen doorheen verschillende veranderingsprojecten als consultant, leidinggevende, project- en procesmanager, kwaliteits- en communicatiemanager. In maart 2009 richtte ze haar eigen bedrijf Life-Essence op als antwoord op de groeiende vraag naar zingeving en de toenemende stress die voelbaar is zowel op niveau van het gezin, de schoolgemeenschap als in het bedrijfsleven. Ze nodigt mens en organisatie uit stil te staan bij hun essentie en vanuit deze essentie te handelen.

Sonja is ook loopbaanbegeleider. Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Eric Schneider

Eric Schneider is de oprichter en bezieler van Arcturus. Hij inspireert als trainer, coach en consultant al ruim 35 jaar mensen in het creëren van vervulling en betekenis in hun leven.

Eric is erkend psycholoog en studeerde zowel psychologie als filosofie aan de Universiteit Gent. 
Hij verdiepte zich aanvankelijk in Rogeriaanse therapie en Gestalt therapie, waarna hij zich vooral richtte op NLP. Sinds 1988 geeft hij als internationaal erkend trainer NLP-opleidingen.

Wie een training bij Eric volgt, weet dat deze niet alleen garant staat voor een grondige kennisoverdracht, maar dat deze er ook bovenuit springt door een kwalitatieve spirituele verdieping. Eric werkt, leeft en ademt vanuit het Hart. Persoonlijke groei en het ontwikkelen van een spiritueel bewustzijn en een kritische mens- en maatschappijvisie gaan voor hem hand in hand.

Eric geeft bij Arcturus les in de volgende opleidingen: NLP Practitioner, de NLP Master Practitioner, Transformative Life Coaching, de NLP-Trainerstraining en Human Angels, alsook in de volgende workshops: Missie Visie Vrijheid, Numerologie en Symboliek. Daarnaast is hij gastdocent aan verschillende NLP-instituten in Nederland, Frankrijk en Tsjechië en geeft hij diverse lezingen rond zingeving en bewustwording. Zijn visie op mens, maatschappij en spirituele ontwikkeling schreef hij ook neer in de boeken ‘Naar het hart van communicatie’, ‘Het sluiten van de cirkel’ en de ‘Boekjes ter bewustwording’.

Trainer zal les geven onder voorbehoud.

 

Interviews met Eric

  • De kracht van NLP – Interview met Eric Schneider en Hilde Van Liefferingen op Healthlab.be
  • Interview in het magazine Metafoor – Interview met Eric Schneider en Karine Van Oosterbos – redacteur/therapeut Metafoor.
    Metafoor is een driemaandelijkse magazine van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving die zich richt tot therapeuten, hulpverleners en andere geïnteresseerden, uitgegeven door de Educatieve Academie.
  • Over de Appel en de Boom: beluister de podcast op Spotify of Apple.