Over arcturus ⋆ Arcturus

ARCTURUS
DEVELOP CONNECT LEAD

Wie zijn we?

Arcturus is een internationaal instituut voor NLP, communicatie en bewustzijnsontplooiing, gevestigd in het Antwerpse Kessel bij Lier. Als pionier en gevestigde waarde zijn wij trots op meer dan 35 jaar expertise in het verstrekken van opleidingen en coaching.

Arcturus werd opgericht door Eric Schneider en Ingrid Schneider-Maes, die tot op vandaag met hart en ziel hun geesteskind tot volle ontwikkeling brengen. Intussen is Arcturus uitgegroeid tot een warme ‘community’ van trainers, coaches en medewerkers. Allen hebben ze minstens één gemeenschappelijk fundament: bewustzijnsontwikkeling vanuit het hart als levensvisie. Onderaan deze pagina kan je alvast kennismaken met ons kernteam.

Wat doen we?

Arcturus begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontplooiing. Zowel in persoonlijke als in bedrijfscontext verstrekken we opleidingen, loopbaanbegeleiding en coaching aan iedereen die op zoek is naar meer zingeving, kwaliteit en resultaat in leven of werk. Dat doen we via een nadruk op communicatie, zowel met het eigen ‘ik’ als met de omgeving.

NLP of Neuro-Linguïstisch Programmeren staat daarin centraal. Het is een uitgelezen middel om op een efficiënte en zinvolle manier de structuur van ons denken, emotioneel reageren en gedrag te ontleden en waar nodig bij te sturen. Jezelf uitzuiveren van wat niet van jou is en durven te worden wie je in wezen al bent, zo kom je in innerlijke harmonie en (zelf)leiderschap. Onze baseline is dan ook steeds Develop, Connect, Lead.

Visie & missie

Arcturus wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de bewustzijnsontplooiing en duurzame ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Door mensen op individueel niveau meer impact te leren hebben op hun eigen leven, willen we zo bijdragen aan een wereld van liefde en vrede. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

In ons aanbod van opleidingen, loopbaanbegeleiding en coaching ligt dan ook telkens de nadruk op hoe we waarden als liefde, vrede en vrijheid kunnen realiseren in ons leven.

Dit kan enkel door ze in concrete handelingen en in onze alledaagse communicatie te demonstreren. Erover lezen of nadenken is één zaak, ze praktisch toepassen een andere. De vraag is dan ook hoe we op een authentieke en creatieve wijze vorm kunnen geven aan onze individuele en collectieve ontwikkeling.

De opleidingen en coachings die wij aanbieden omvatten dan ook veel meer dan een reeks communicatietechnieken. We kaderen een effectieve communicatie met onszelf en de ander altijd binnen de vraag hoe we dit kunnen doen op een manier die individuele en collectieve ontplooiing op een liefdevolle en respectvolle manier stimuleert. Met andere woorden, het gaat erom te leren leven met jezelf en anderen vanuit de kracht van je hart.

Subsidies

Subsidies

Arcturus heeft als erkende dienstverlener van de Vlaamse Overheid de mogelijkheid om opleidingen en coaching met subsidies aan te bieden. Hierdoor kan je onder bepaalde voorwaarden genieten van sterke prijsverminderingen. Check hier of je in aanmerking komt voor een van de volgende subsidies:


KMO-Portefeuille

Woon je in Vlaanderen en heb je een statuut als zelfstandige of zelfstandige in bijberoep? Dan kan je gebruik maken van de KMO-Portefeuille voor het volgen van opleidingen uit ons volledige aanbod. Hierdoor geniet je de volgende kortingen op het netto-inschrijvingsbedrag:

  • als kleine onderneming: 40% korting (subsidieplafond van 10 000 euro per jaar)
  • als middelgrote onderneming: 30% korting (subsidieplafond van 15 000 euro per jaar)

Dit is een initiatief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen Vlaanderen. Meer info vind je op kmo-portefeuille of via het gratis nummer 1700 en 0800 20 555.


Procedure van de aanvraag:

Info en registratie via deze link


Uiterste datum projectaanvraag:

Neem de startdatum van de opleiding/workshop + 14 kalenderdagen  (dit wil zeggen zaterdagen en zondagen als kalenderdagen inbegrepen)

Bijvoorbeeld:

Startdatum opleiding/workshop: 1 mei
Uiterste datum projectaanvraag is dan14 mei.

Ná 14 mei inschrijven is niet mogelijk – het project wordt afgewezen!
Periode vóór 1 mei inschrijven is wettelijk in orde.

Meer info : 
Vereenvoudigde KMO-Portefeuille vanaf 1 april 2016


Praktische gegevens voor de aanvraag

Erkenningsnummer Arcturus training en coaching  DV.O217434
Erkend van 03/03/2016
Erkend tot 04/01/2019


Opleidingscheques

Je kan opleidingscheques gebruiken om onze workshops en opleidingen mee te financieren.

Werknemers hebben recht op 250 euro aan opleidingscheques per jaar. Deze cheques dienen aangevraagd te worden via de website van de VDAB.

Sinds 1 maart 2015 is het echter zo dat opleidingscheques enkel nog kunnen worden aangevraagd in het kader van loopbaanbegeleiding. Als je samen met jouw loopbaancoach tot de vaststelling komt dat het voor het behalen van jouw loopbaandoelstelling zinvol is een van onze opleidingen te volgen, kan je daarvoor gebruik maken van opleidingscheques.


Loopbaancheques

Arcturus is een door de Vlaamse Overheid erkend loopbaancentrum. Dat betekent dat onze cliënten gebruik kunnen maken van de loopbaancheques van de VDAB voor het volgen van loopbaanbegeleiding. (link naar pagina loopbaanbegeleiding)


Subsidie Brussels Gewest

Heb je een KMO of zelfstandige zaak die gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Dan kan je voor het volgen van onze opleidingen een subsidie aanvragen aan dit Gewest.

De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.
De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.

Meer informatie vind je hier.

Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.

Op eenvoudige vraag sturen we je deze documenten. Meer info via deze link


Erkenningen

Arcturus is een officiële dienstverlener van opleidingen en coaching en geniet daarvoor enkele erkenningen. Deze zorgen voor mogelijkheden tot subsidies voor onze klanten.


Erkende dienstverlener Vlaamse Gemeenschap
(BE)

  • Hierdoor is het voor bedrijven of (deeltijds) zelfstandige ondernemers mogelijk om onze opleidingen via de KMO-portefeuille te betalen.  Meer info
  • Als erkend loopbaancentrum kunnen wij, in samenwerking met de VDAB, aan onze cliënten het gebruik van loopbaancheques aanbieden. Meer info


Management Information
 (BE)

Management Information is een onafhankelijke keuringsinstantie die de kwaliteit van human resources dienstverleners meet en waarborgt. Na een audit kreeg Arcturus deze erkenning voor de kwaliteit, de continuïteit en de bedrijfsgerichtheid van haar bedrijfsopleidingen.


Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBHV)
(NL)

De NBHV erkent zowel de opleiding tot NLP Practitioner als deze tot NLP Master Practitioner van Arcturus. Elk van deze opleidingen wordt voor onze Nederlandse klanten geaccrediteerd voor 90 bijscholingspunten.


New York Training Institute for NLP (USA)

Het New York Training Institute for NLP werd in 1978 opgericht door Anné Linden. Zij is een van de belangrijke pioniers en ontwikkelaars van NLP. Het NYTI for NLP erkent Arcturus als Internationaal NLP Instituut.


Arcturus training & coaching cvba certificaat KMO-Portefeuille

Links

Arcturus werkt, bijvoorbeeld in het kader van de opleiding van nieuwe NLP-trainers, nauw samen met de volgende NLP-instituten:

Team

Onze baseline is ‘Develop, Connect, Lead’. Ontwikkel jezelf, krijg inzicht en blijf groeien. Verbind je via een effectieve communicatie met anderen en leid zowel jezelf als de ander naar een betekenisvol doel.

Oprichter & bezieler van Arcturus
Psycholoog - NLP-Trainer - Coach

Kessel
info@arcturus.be
+32 (0)3 488 40 54

Mede-oprichter & bezieler van Arcturus
Algemeen coördinator & NLP-Trainer

Kessel
ingrid.schneidermaes@arcturus.be
+32 (0)3 488 40 54

Hoofd pijler Loopbaanbegeleiding
NLP-Trainer & Loopbaancoach

Kessel - Sterrebeek - Oostduinkerke
sonja.van.bouchaute@arcturus.be
+32(0)476 69 94 64

Advies en Begeleiding
Loopbaancoach

Kessel - Hoboken
ann.vandeneynde@arcturus.be
+32 (0)473 62 80 27

Administratief medewerker

Kessel
lydie.van.sweevelt@arcturus.be
+32 (0)3 488 40 54

Arcturus In-Company
Business Developer

Kessel
tom.sova@arcturus.be
+32 (0)3 488 40 54
+420 731975320

NLP-Trainer & (Loopbaan)Coach

Kessel - Lanaken
ann.ravoet@arcturus.be
+32 (0)478 42 40 64

NLP-Trainer & Loopbaancoach

Kessel - Blaasveld
anja.moorgat@arcturus.be
+32(0)472 75 43 09

NLP-Trainer & Loopbaancoach

Kessel - Gent
hilde.vanliefferinge@arcturus.be
+32(0)497 85 46 41

TLC Trainer & Loopbaancoach

Kessel - Aartselaar
bart.provost@arcturus.be
+32(0)486 85 15 26

TLC Trainer

Kessel
info@arcturus.be
+32 (0)3 488 40 54

Wat zeggen onze klanten

De opleiding tot Kindercoach liet me toe om stil te staan bij mezelf, welke richting ik uitga en waarvoor ik kies. Bewustwording is het mooiste geschenk.

Arcturus heeft mij het afgelopen jaar, door het volgen van de NLP Practitioner Cursus, heel wat nieuwe wijsheid, heldere inzichten en interessante kennis op vlak van communicatie opgeleverd.

Met veel plezier en interesse kijk ik dan ook uit om in 2018 de laatste 2 blokken te kunnen volgen. Ik ga het nieuwe jaar in, met veel nieuwsgierigheid naar meer 🙂

Elke dag realiseer ik me wel, dat alle vergaarde kennis, zich op één of andere manier ook stilletjes aan manifesteert, niet alleen in mijn taal, maar ook in mijn denkwijze en gedrag.

K.B


Blijf op de hoogte van onze opleidingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

© 2017 Arcturus | Website carefully crafted by Creactiv