Eric Schneider

Oprichter & bezieler van Arcturus
Psycholoog - NLP-Trainer - Coach

Eric Schneider is de oprichter en bezieler van Arcturus. Hij inspireert als trainer, coach en consultant al ruim 35 jaar mensen in het creëren van vervulling en betekenis in hun leven.

Eric is erkend psycholoog en studeerde zowel psychologie als filosofie aan de Universiteit Gent. 
Hij verdiepte zich aanvankelijk in Rogeriaanse therapie en Gestalt therapie, waarna hij zich vooral richtte op NLP. Sinds 1988 geeft hij als internationaal erkend trainer NLP-opleidingen.

Wie een training bij Eric volgt, weet dat deze niet alleen garant staat voor een grondige kennisoverdracht, maar dat deze er ook bovenuit springt door een kwalitatieve spirituele verdieping. Eric werkt, leeft en ademt vanuit het Hart. Persoonlijke groei en het ontwikkelen van een spiritueel bewustzijn en een kritische mens- en maatschappijvisie gaan voor hem hand in hand.

Eric geeft bij Arcturus les in de volgende opleidingen: NLP Practitioner, de NLP Master Practitioner, Transformative Life Coaching, de NLP-Trainerstraining en Human Angels, alsook in de volgende workshops: Missie Visie Vrijheid, Numerologie en Symboliek. Daarnaast is hij gastdocent aan verschillende NLP-instituten in Nederland, Frankrijk en Tsjechië en geeft hij diverse lezingen rond zingeving en bewustwording. Zijn visie op mens, maatschappij en spirituele ontwikkeling schreef hij ook neer in de boeken ‘Naar het hart van communicatie’, ‘Het sluiten van de cirkel’ en de ‘Boekjes ter bewustwording’.

Trainer zal les geven onder voorbehoud.

 

Interviews met Eric

  • De kracht van NLP – Interview met Eric Schneider en Hilde Van Liefferingen op Healthlab.be
  • Interview in het magazine Metafoor – Interview met Eric Schneider en Karine Van Oosterbos – redacteur/therapeut Metafoor.
    Metafoor is een driemaandelijkse magazine van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving die zich richt tot therapeuten, hulpverleners en andere geïnteresseerden, uitgegeven door de Educatieve Academie.
  • Over de Appel en de Boom: beluister de podcast op Spotify of Apple.

Lierse Steenweg 105

2560 Kessel