Karin Heremans

Karin Heremans,  heeft als directrice van het GO! Koninklijk Atheneum te Antwerpen. een ruime ervaring in het omgaan met diversiteit. Tevens is ze beleidscoördinator preventie radicalisering en polarisering voor het GO!, onderwijs van de Vlaams Gemeenschap. Ze is erkend depolarisatiestrateeg en leidde tussen 2015 en 2021 de werkgroep ‘Youth, education and community’  voor het RAN, Radicalisation Awareness Network Europe. Momenteel is ze RAN Ambassadeur voor België.

Karin heeft een masterdiploma Romaanse talen & Onderwijsmanagement.

Ze is master in de NLP, ze volgde tal van opleidingen rond bemiddeling, dialoogtechnieken, polarisatiemanagement en traumabegeleiding.

Bij Houtekiet publiceerde ze in 2010  ‘Een tip van de sluier’ en in 2017 ‘Mijn Kleine Jihad, gedeelde waarden voor de samenleving’

Tom Cornille

Een opleiding Verbindende Communicatie was voor Tom het startschot voor een grote omwenteling in zijn leven. Na zelf te hebben deelgenomen aan een tweedaagse training bij Walk Your Talk wist hij één ding zeker: ik wil dit helpen uitdragen in de wereld. De vraag was enkel: hoe? Een duik in de boeken van Marshall Rosenberg, het volgen van extra trainingen en de deelname aan een 10-daagse internationale training in Palestina samen met andere trainers brachten verdieping en wakkerden de vonk verder aan tot een brandend vuur. Dit vuur ging niet onopgemerkt voorbij: op een dag kwam de vraag van Walk Your Talk ‘of hij soms interesse had om trainer te worden? ’. Twijfel was er niet: een volle ‘ja’ was het enige denkbare antwoord.

Voordat hij trainer werd voor Walk Your Talk was Tom eerst 15 jaar actief als bedrijfsleider. Die ervaring in het werken met mensen en teams gebruikt hij nu om anderen te laten ervaren hoe communicatie duidelijker, efficiënter en van mens tot mens, van hart tot hart kan verlopen. Verbindende Communicatie gaf niet enkel een nieuwe professionele wending in zijn leven maar opende ook het pad naar persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. De passie voor het communiceren stuurde hem in de richting van Intuïtieve ontwikkeling, meditatie, een training over de kunst van het faciliteren en uiteindelijk een tweejarige opleiding bij Arcturus tot Master Practioner NLP.

Tom is nu reeds meer dan twee jaar fulltime trainer voor Walk Your Talk. Hij vindt dagdagelijks nog steeds zijn passie in het uitdragen van verbindende communicatie in de wereld om op die manier mensen de weg te tonen naar een meer bewuste en vrije manier van leven en verbinden met anderen.

Anne Nieuwejaers

Anne Nieuwejaers is een zoeker. Een oneindige zoeker naar geluk, die haar er zelfs toe bracht na haar vijftigste op wereldreis te gaan!

Maar haar zoektocht begon lang geleden. Na haar klassieke opleiding als kinesiste ging ze dieper graven in de oorzaken van lichamelijke en geestelijke problemen. Zonder de wetenschap uit het oog te verliezen durfde ze ook de wereld van de ‘spirituele’ wetenschappen te exploreren. Deze unieke combinatie van theoretische achtergrond, een dertig jaar lange praktijkervaring en haar eigen persoonlijke levenservaringen maakten van haar eigen praktijk een groot succes.

Maar toen begon er iets te sluimeren, haar droom diep van binnen werd nog maar eens wakker en porde haar aan hem te beleven. Haar wereldreis gaf haar de kans om haar dagelijkse professionele leven vanop afstand en met kritische ogen te bekijken. Ze creëerde voor zichzelf de ruimte om haar denken en haar hart te synchroniseren en legde zo de basis voor geluk.

Vandaag volgt Anne resoluut haar passie om haar vreugde te kunnen doorgeven aan haar studenten. In haar bagage zit zowel de jarenlange opgedane kennis als de frisse ervaringen van haar eigen zoektocht. Een koffer vol met tools die haar en haar studenten ondersteunen om te ontsnappen aan oude en verlammende patronen. Daarmee volgt ze niet alleen haar rotsvaste overtuiging dat eenieder een enorm potentieel heeft om succesvol en gelukkig te zijn, maar zet ze haar droom in de wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen hun eigen dromen waar te maken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Natasja de Lange (NL)

“Mensen inspireren en begeleiden op hun pad van groei en ontwikkeling zijn samen met dans en beweging mijn grote passie. Dit is voortgekomen uit de wens om te zijn wie ik werkelijk ben, wat me (hoe kan het ook anders!) bij Smara Siddhi bracht. Hier heb ik me ontwikkeld tot NLP trainer, transpersoonlijke coach en counselor. De lichaam geest connectie onderzocht ik via dans, yoga, healing tao en vipassana. Dit onderzoek leidde me naar subbody butoh, waarvoor ik een jaar in de Himalaya gewoond heb, vlakbij de Dalai Lama. In New York en Ibiza vond ik de inspiratie voor Natasja Moves en sindsdien leef ik mijn passie. In de workshop Jouw Lichaam als Gids begeleid ik deelnemers aan de hand van het chakra systeem uit de yoga traditie op hun reis naar binnen. De bevrijdende stroom en de manifesterende stroom komen samen in het hart. Ontdek met NLP en lichaamswerk wie je in essentie bent.”

Ester Rietveld (NL)

Ester behaalde na de Bachelor of Education de Master Pedagogiek/Urban Education en publiceerde wetenschappelijk onderzoek. Zij werkt met veel plezier in de bovenbouw van het basisonderwijs en daarnaast geeft zij trainingen waarbij persoonlijke ontwikkeling en compassie een centrale rol spelen.

Zo lang als ik mij kan herinneren, ben ik oneindig nieuwsgierig naar taal en mensen. Ik wilde als kind altijd al weten: wat is het exact dat mensen werkelijk gelukkig, succesvol en krachtig maakt? Dankzij deze nieuwsgierigheid kwam NLP op mijn pad. NLP betekent voor mij een zuivere mix van psychologie en communicatie en is voor mij de manier om liefdevol te onderzoeken waarop mensen hun ervaring vormgeven en daar door middel van taal mee naar buiten komen.

Ik geloof dat ongeacht wat jouw dromen of obstakels ook zijn, jij alle hulpbronnen in je hebt om het leven te kunnen leven waar jij van droomt. De trainingen die ik geef, zijn gebouwd op een fundament van kennis, een passie voor alles wat mogelijk is en vooral mijn commitment om dat te doen wat goed is voor jou en je omgeving.

Hanneke van der Voort

Als erkend IEMT- Trainer brengt Hanneke een methodiek die verrassend snel en effectief verandering bewerkstelligd.

Zij vindt het mooiste aan deze methode dat de verandering gecreëerd wordt door het natuurlijk vermogen van de persoon zelf, en dus niet wordt opgedrongen van buitenaf.

Hanneke heeft haar uitdaging gevonden in het werken met “Stuck States”.

Ze begeleidt mensen los te komen van ingeprente emotionele reacties en manieren van zijn, die ze nu nog weerhouden hun werkelijke vermogens aan te spreken.

Haar streven is dat mensen, vanuit eigen kracht, een wezenlijk nieuwe manier ontwikkelen om zich door de wereld heen te bewegen.

Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van NLP en Hypnose geeft Hanneke trainingen in verschillende instituten in Nederland en België.

Voor een gedegen basis te ontwikkelen volgde ze o.a. de trainersopleiding NLP  bij Eric Schneider en de trainersopleiding  HNLP & Brain-Based Leadership bij John Overdurf. Ook is zij geautoriseerd door Connirea Andreas als Trainer Core-Transformation.

Hanneke is  contactpersoon van “The Association of IEMT Practitioners” voor Nederland en België.

Verder werkt ze samen met de grondlegger van IEMT, Andrew T. Austin, door  zijn training “Metaphors of Movement” in Nederland te faciliteren.

Jannie IJzendoorn (NL)

Jannie IJzendoorn werkt voor Arcturus als gast trainer in de module ‘Systemische opstellingen’ binnen het kader van de opleiding Transformative Life Coaching 2 (TLC 2).

Na haar opleiding Maatschappelijk Werk maakte zij kennis met NLP en raakte zo enthousiast dat ze begon met de opleiding tot Practitioner in NLP. Dat enthousiasme bleef en inmiddels is zij sinds 2001 internationaal gecertificeerd NLP senior trainster. Zij is eigenaar van het Nederlandse NLP-opleidingsinstituut Smara Opleidingen vlakbij Rotterdam. Daar geeft zij zelf ook trainingen en individuele therapie en coaching en begeleidt zij intervisiegroepen. Zij werkt o.a. voor Achmea, Radar Vertige, UWV, Gemeente Dordrecht en Second Care.

Jannie vindt het fijn om met anderen, individueel en in groepsverband, te ervaren hoe wij allemaal, onder andere door NLP, authenticiteit en autonomie kunnen ontwikkelen. Vanuit haar werk als trainer en therapeut draagt zij heel graag haar steentje bij aan het creëren van een liefdevolle samenleving.

Jannie specialiseerde zich als  Master NLP Trainer, Transpersoonlijke senior Coach en Counselor, therapeut, Familie-en Organisatieopsteller, Systemic Ritual faciliteerder, werken met Karakterstructuren, relatietherapie en Lichaamsgericht werken.

Frits Wilmsen

In leiderschap en trainen heeft Frits zijn uitdaging gevonden. Zijn missie ziet hij als het compromisloos leren leven vanuit het hart. Zijn werk als trainer nodigt hem uit om steeds opnieuw verantwoordelijkheid te nemen zijn missie te concretiseren. Hij vindt het prachtig om samen met anderen, zowel individueel als in teams, te ontdekken hoe wij onze vermogens en kracht optimaal kunnen benutten. Op die manier leveren we tegelijkertijd een positieve bijdrage aan onze omgeving.

Frits deed als programmamanager/organisatieadviseur ervaring op bij een grote Nederlandse bankverzekeraar en werkte daarna enkele jaren bij een organisatieadviesbureau.

Zijn NLP-opleiding en opleiding in Transpersoonlijke Coaching en Counseling kreeg hij bij Eric Schneider/Arcturus. Frits werkt nu als ondernemer met een organisatie die zich richt op leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en onderhandelen. Bij Arcturus geeft hij les in de opleiding Transformative Life Coaching (TLC), meer bepaald de module ‘Leiderschap, identiteit en spirituele ontwikkeling’.

Ann Ravoet

Als internationaal NLP trainer en hoofdtrainer bij Arcturus heeft Ann sinds 2004 honderden mensen opgeleid tot NLP Practitioner en Master. Haar aanpak vanuit het hart en haar gedegen trainersaanpak staan garant voor een verankering van de aangeboden kennis.

In haar werk als coach begeleidt ze mensen in diverse problematieken. Mensen die hun weg in het leven zoeken, loopbaanvraagstukken en alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Haar streven is mensen wakker en bewust te maken van wie ze werkelijk zijn. Dit verwezenlijkt ze door mensen de kracht in zichzelf te laten ontdekken opdat ze op een liefdevolle manier aanwezig kunnen zijn.

Ann begint haar carriere als zelfstandig Kinesitherapeute en Manueel Therapeute. Daarnaast volgt ze opleiding in de Transfigura Methode bij Stanny Lansloot en wordt daar trainer en mentor. Met meer dan twintig jaar ervaring in de medische sector, volgt ze haar NLP opleidingen bij het instituut Arcturus. Ze verdiept zich verder in Transpersoolijke Coaching en Counseling, Trainerschap, leiderschap en spirituele ontwikkeling bij Arcturus, in Ericksoniaanse hypnose bij Anne Linden, in MBTI en in Organisational and structural systemic constellations bij Johannes Schmidt.

Ann is ook loopbaanbegeleider. Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Els Van Beveren

De grote passie van Els is Verbindende Communicatie. Het gedachtengoed van Marshall Rosenberg raakt haar in hart en ziel. Met Walk Your Talk traint ze bedrijven en organisaties maar ook individuen in deze nieuwe taal die gericht is op het creëren van verbinding tussen mensen. Niet oordelen, je eigen behoeften waarnemen en uitspreken én omgaan met die van de andere staan centraal in haar aanpak.

Een basisopleiding Sociologie was de start voor het ontwikkelen van inzichten in hoe mensen functioneren, samenleven en communiceren. Een Master-opleiding in Human Resource Management en een Master Practitioner in NLP bij Arcturus leverden Els verdiepende theoretische inzichten en modellen. Verscheidene functies in sales en HR in organisaties in de sociale economie en zorgsector tenslotte, gaven haar de noodzakelijke praktijkervaring.

Haar voortdurende persoonlijke groei stimuleert Els met opleidingen en trainingen in binnen- en buitenland bij onder andere Arcturus, Center for Non Violent Communication, New York Institute for Non Violent Communication. Ze combineert Geweldloze communicatie onder andere met elementen uit NLP, Theory U, lichaamswerk, en integrale coaching.