Sonja Van Bouchaute

Sonja Van Bouchaute werkt als body & mind coach, trainer en bedrijfsconsultant.

Sonja traint en coacht vanuit haar hart. Ze neemt je mee in het exploreren van wie je in wezen bent en wat belangrijk is in jouw leven. Binnen loopbaanbegeleiding reikt Sonja daarbij duidelijke kaders aan die je toelaten jouw dromen en passies om te zetten in concrete doelstellingen en acties. Mensen ervaren haar zachte aanpak als bekrachtigend, betrokken en to the point.

Sonja Van Bouchaute is gecertificeerd NLP trainer, Perceptief Pedagoog, Transpersoonlijke Coach en Counselor, Transformational Presence and Leadership Coach, Loopbaan met Zorg Coach en Stress & Burn-out Begeleider.

Als master in de Wiskunde en in de Financiële Wetenschappen, startte zij haar loopbaan in het bedrijfsleven. Ze bouwde daar meer dan 25 jaar ervaring op in het werken met mensen doorheen verschillende veranderingsprojecten als consultant, leidinggevende, project- en procesmanager, kwaliteits- en communicatiemanager. In maart 2009 richtte ze haar eigen bedrijf Life-Essence op als antwoord op de groeiende vraag naar zingeving en de toenemende stress die voelbaar is zowel op niveau van het gezin, de schoolgemeenschap als in het bedrijfsleven. Ze nodigt mens en organisatie uit stil te staan bij hun essentie en vanuit deze essentie te handelen.

Sonja is ook loopbaanbegeleider. Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Ingrid Schneider-Maes

Na een eerste loopbaan als violiste in diverse orkesten in binnen-en buitenland studeerde Ingrid Maes Slavistiek en Nederlandse Filologie aan de Freie Universität Berlin. Ze richtte in 1989 samen met  Eric Schneider – haar echtgenoot – Arcturus op. Als trainer NLP verzorgde ze tot in 1998 NLP opleidingen bij Arcturus en in Nederland. Ze werd nadien operationeel directeur van Arcturus en coördineert in deze functie de dagelijkse werking van het instituut.

Eric Schneider

Eric Schneider is de oprichter en bezieler van Arcturus. Hij inspireert als trainer, coach en consultant al ruim 35 jaar mensen in het creëren van vervulling en betekenis in hun leven.

Eric is erkend psycholoog en studeerde zowel psychologie als filosofie aan de Universiteit Gent. 
Hij verdiepte zich aanvankelijk in Rogeriaanse therapie en Gestalt therapie, waarna hij zich vooral richtte op NLP. Sinds 1988 geeft hij als internationaal erkend trainer NLP-opleidingen.

Wie een training bij Eric volgt, weet dat deze niet alleen garant staat voor een grondige kennisoverdracht, maar dat deze er ook bovenuit springt door een kwalitatieve spirituele verdieping. Eric werkt, leeft en ademt vanuit het Hart. Persoonlijke groei en het ontwikkelen van een spiritueel bewustzijn en een kritische mens- en maatschappijvisie gaan voor hem hand in hand.

Eric geeft bij Arcturus les in de volgende opleidingen: NLP Practitioner, de NLP Master Practitioner, Transformative Life Coaching, de NLP-Trainerstraining en Human Angels, alsook in de volgende workshops: Missie Visie Vrijheid, Numerologie en Symboliek. Daarnaast is hij gastdocent aan verschillende NLP-instituten in Nederland, Frankrijk en Tsjechië en geeft hij diverse lezingen rond zingeving en bewustwording. Zijn visie op mens, maatschappij en spirituele ontwikkeling schreef hij ook neer in de boeken ‘Naar het hart van communicatie’, ‘Het sluiten van de cirkel’ en de ‘Boekjes ter bewustwording’.

Trainer zal les geven onder voorbehoud.

 

Interviews met Eric

  • De kracht van NLP – Interview met Eric Schneider en Hilde Van Liefferingen op Healthlab.be
  • Interview in het magazine Metafoor – Interview met Eric Schneider en Karine Van Oosterbos – redacteur/therapeut Metafoor.
    Metafoor is een driemaandelijkse magazine van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving die zich richt tot therapeuten, hulpverleners en andere geïnteresseerden, uitgegeven door de Educatieve Academie.
  • Over de Appel en de Boom: beluister de podcast op Spotify of Apple.