DE VRAGEN VAN PROUST: KRISTIEN DE WOLF

Een Arcturus loopbaancoach kadert je professionele activiteiten binnen het grotere geheel van bewustwording en persoonlijke groei. Je job is bedoeld een expressie te zijn van jouw unieke zelf. Wat zijn jouw kwaliteiten, passies en waarden en hoe kan je daarmee een leven neerzetten dat voor jou betekenisvol is?

Ze reiken je handige technieken aan, verbazen je met hun kennis van menselijke interactie, en motiveren je in je ontwikkeling en groei. Maar hoe goed ken je de trainers en coaches van Arcturus echt? Aan de hand van een selectie vragen uit de vragenlijst van Proust graven we dieper in hun ziel. Proust beantwoordde deze directe vragen ooit in een vriendenboekje, en geloofde dat ze de kracht hadden de ware natuur van een persoon te onthullen. Dat belooft!

Deze maand zetten we coach Kristien De Wolf in de kijker.

1. Wat is je huidige gemoedstoestand?

Positief en alert. De laatste klant van deze week gaat zo dadelijk op mijn bel drukken.

2. Wat is de kwaliteit die je het meest bewondert in een persoon?

Oordeelloosheid, als een mengeling van liefde en rationaliteit, en van daaruit in staat zijn te doen wat nodig is.

3. Welke kwaliteit apprecieer je het meest in je vrienden?

Onvoorwaardelijkheid.

4. Welk talent zou je graag hebben?

Spreken in het openbaar.

5. Wat is je meest markante eigenschap?

Creatief luisteren zou ik het noemen: een rivier van een intuïtie, vrije associatie, en humor die ik in mijn beste gesprekken voel stromen.

6. Wat is je grootste angst?

Onverschillig te worden.

7. Wie zijn je favoriete schrijvers?

Albert Camus, Nietzsche, John Steinbeck, John Irving, Connie Palmen, Erwin Mortier, Alessandro Baricco, Ken Wilber, Geert Mak en nog zevenduizend anderen waar ik nu even niet kan opkomen.

8. Wie zijn je helden in het echte leven?

Alle voornoemde schrijvers en denkers, maar sommige eerder meer als schrijver, en andere meer als denker; en daarnaast een aantal heel gewone mensen uit mijn eigen kring, mensen die liefdevol en tegelijk rationeel zijn, en die van daaruit altijd lijken te kunnen doen wat nodig is voor het grotere geheel, zonder zichzelf te kort te doen: werkelijk volwassenen mensen dus.

9. Wat is je motto?

Live like a mighty river!

10. Wat vind je de meest overschatte deugd?

Bescheidenheid.

11. Hoe zou je willen sterven?

Daar denk ik nooit over na.

Kristien De Wolf is werkzaam als Persoonlijke Business Coach en Life Counselor. Het centrale thema voor haar is innerlijke kracht. Zij wil mensen de moed helpen vinden om volledig zichzelf te zijn. Via het stimuleren van rationeel denken, voelen vanuit het hart en zorg voor het lichaam, leidt zij haar cliënten naar authenticiteit en een leven dat bij hen past, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op www.arcturus.be