DE VRAGEN VAN PROUST: GERLINDE COOYMANS

Een Arcturus loopbaancoach kadert je professionele activiteiten binnen het grotere geheel van bewustwording en persoonlijke groei. Je job is bedoeld een expressie te zijn van jouw unieke zelf. Wat zijn jouw kwaliteiten, passies en waarden en hoe kan je daarmee een leven neerzetten dat voor jou betekenisvol is?

Ze reiken je handige technieken aan, verbazen je met hun kennis van menselijke interactie, en motiveren je in je ontwikkeling en groei. Maar hoe goed ken je de trainers en coaches van Arcturus echt? Aan de hand van een selectie vragen uit de vragenlijst van Proust graven we dieper in hun ziel. Proust beantwoordde deze directe vragen ooit in een vriendenboekje, en geloofde dat ze de kracht hadden de ware natuur van een persoon te onthullen. Dat belooft!

Deze maand zetten we coach Gerlinde Cooymans in de kijker.

 

1. Wat is je huidige gemoedstoestand?

Ik voel me enorm energiek. Zeker ook na een heerlijk weekend ‘Open Heart training’ in de Ardennen. Verder ben ik heel hoopvol en enthousiast naar de toekomst toe over wat er allemaal te gebeuren staat. Dit stemt me echt blij.

2. Wat is de kwaliteit die je het meest bewondert in een persoon?

Spontaneïteit en eerlijkheid, dat iemand helemaal zichzelf kan zijn zonder maskers.

3. Welke kwaliteit apprecieer je het meest in je vrienden?

Eerlijkheid en authenticiteit waardeer ik echt. Het laten merken dat ze vrienden zijn door af en toe interesse te tonen, meelevend te zijn en ook te durven zeggen dat ze het niet met me eens zijn.

4. Welk talent zou je graag hebben?

Ik zou graag heel virtuoos piano kunnen spelen, zonder nadenken, helemaal vrij.

5. Wat is je meest markante eigenschap?

Ik ben een ontzettende doorzetter en positivist. Ik ben echt iemand die in het onmogelijke gelooft, in wonderen en dat ook probeert waar te maken. Mijn intuïtie is ook sterk aanwezig.

6. Wat is je grootste angst?

In principe ben ik niet zo een heel angstig type en daardoor vind ik dit wel een moeilijke vraag om te beantwoorden. Rondom mij zie ik wel veel angsten. Als mensen die ik graag zie, lijden o.w.v hun angsten en merk dat ze niet de moed vinden om door hun angsten heen te gaan dan zou ik hen heel graag begeleiden en hen erdoor heen trekken.

7. Wie zijn je favoriete schrijvers?

Paolo Coelho, Lars Mühl, Ton Müller, Paul Ferrini, Marianne Williamson, Eckhart Tolle, Brene Brown, Pamela Kribbe en zoveel anderen….

8. Wie zijn je helden in het echte leven?

Ik heb enorm veel bewondering voor mijn eigen kinderen en de manier waarop ze hun leven vorm geven. Ook bewonder ik de jeugd in het algemeen. Hoe zij in chaotische tijden toch hun eigen weg vinden.

Marianne Williamson (auteur) omdat zij voor mij de ideale balans heeft tussen vrouwelijke mildheid en mannelijke kracht. Zij moedigt met haar prachtige literatuur vrouwen aan om een rotsvast gevoel van eigenwaarde te verwerven.

9.  Wat is je motto?

Het antwoord hierop sluit voor mij aan bij de vraag over angst. Mijn motto is : Als je de moed toont om je eigen weg te gaan dan toont de weg zich automatisch aan jou. Door moedig te zijn in het leven ga je voorbij je angsten en merk je dat er niets is om angstig te zijn.

10. Wat vind je de meest overschatte deugd?

Het gericht zijn op succes, aardig gevonden te worden en in die zin ‘beleefd zijn’, valse bescheidenheid. Hierdoor verlies je het contact met jezelf en verloochen je je eigen emoties en behoeften. Dit resulteert volgens mij ongetwijfeld in een gevoel dat je geleefd wordt i.p.v. dat je je leven zelf stuurt.

11. Hoe zou je graag willen sterven?

Liefst zou ik me gewoon graag zelf zachtjes willen overgeven; dankbaar en tevreden voor het leven dat ik geleefd heb en met een glimlach op mijn lippen.

Gerlinde coacht en traint in verschillende omgevingen met als doel balans te vinden tussen HOOFD en HART. Op basis van een eigen ontwikkeld trainingsplan www.openhearttraining.be weet zij mensen op een doorleefde manier aan te moedigen om te leven naar wat hun hart verlangt.

Als loopbaancoach reikt zij vanuit een heel breed perspectief verschillende handvatten en inzichten aan om mensen bewust te maken van hun eigenwaarde zodat ze (her)ontdekken hoe waardevol ze zijn. Een gezonde dosis eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn voor haar de basis van een creatief en zinvol leven.

Als loopbaancoach maakt zij geen gebruik van analyses, cijfers en statistieken om richting te geven aan jouw leven maar geeft je vertrouwen in de gids in jezelf: je HART. 

Volg je hart en je volgt de loopbaan van je leven, is een slogan die zij zelf aan de lijve ondervindt.

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op www.arcturus.be