DE VRAGEN VAN PROUST: GERDA CUYPERS

Ze reiken je handige technieken aan in een opleiding, verbazen je met hun kennis van menselijke interactie, en motiveren je in je ontwikkeling en groei. Maar hoe goed ken je de trainers en coaches van Arcturus echt? Aan de hand van een selectie vragen uit de vragenlijst van Proust graven we dieper in hun ziel. Proust beantwoordde deze directe vragen ooit in een vriendenboekje, en geloofde dat ze de kracht hadden de ware natuur van een persoon te onthullen. Dat belooft!

Vandaag aan de beurt: Gerda Cuypers, kindercoach en gecertificeerd NLP-trainer in de vernieuwde opleiding tot Kindercoach bij Arcturus.

1. Wat is je huidige gemoedstoestand?

‘Tevreden, dankbaar en leergierig’

2. Wat is de kwaliteit die je het meest bewondert in een persoon?

‘Ik bewonder in anderen vooral discipline, volharding, trouw en gelijkmoedigheid.’

3. Wat vind jij één van je grootste verwezenlijkingen?

‘Eén van mijn grootste verwezenlijkingen: ik heb de durf en de moed kunnen opbrengen om te kiezen voor wat ik echt graag doe in dit leven.’

4. Wie zijn je favoriete schrijvers?

‘Marianne Frederikson, Isabel Allende, Karen Blixen, Philippe Claudel, Paolo Cognetti, Frederic Lenoir, … en uit de iets oudere doos: Frans Van Isacker. Ik kan ook nog altijd erg genieten van “Pallieter” van Felix Timmermans!’

5. Wie zijn je helden in het echte leven?

‘Viktor Frankl, Nelson Mandela, Martin Gray, … en vooral ook zoveel “gewone” en onbekende mensen die onvoorwaardelijk liefdevol in het leven staan.’

6. Wat is je motto?

‘Mijn motto: propter gaudiam.’

7. Wat is bij jou een erg dominante eigenschap?

‘Een erg dominante eigenschap: grote bezorgdheid en betrokkenheid voor al wie mij lief is en ik heb een grote kring rondom mij!’

8. Wat is je grootste angst?

‘Mijn grootste angst is dat mijn kinderen/kleinkinderen voor mij zouden sterven.’

9. Welk talent apprecieer je het meest in je vrienden?

‘Bij mijn vrienden waardeer ik het meest dat zij eerlijk zijn.’

10. Welk talent zou je graag hebben?

‘Talenten die ik graag zou hebben zijn muzikaal talent en tekentalent, dat zou gewoon plezierig kunnen zijn!’

11. Hoe zou je willen sterven?

‘Ik zou dankbaar willen sterven en daarvoor oefen ik alle dagen!’

Gerda werkt als kindercoach en als gecertificeerd NLP-trainer in de kindercoachopleiding. Ze ontwierp haar eigen versie van NLP-Spelenderwijs en is bezig deze in boekvorm om te zetten. Ze ziet het als haar levensopdracht om kinderen en jongeren zodanig in hun kracht te zetten dat ze het leven kunnen ervaren als een liefdevol geschenk vol kansen en uitdagingen en ze steunt hierbij op zeer veel ervaring en een zeer grote deskundigheid. “Zorgen voor kinderen en teachen, daarvoor ben ik geboren” zegt ze zelf.

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op www.arcturus.be