Symboliek te Chartres – getuigenis

Een getuigenis van één van de vele deelnemers

 

 

In november 2014 volgde ik – samen met 2 vrienden – de workshop van Eric in Chartres.

Het is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten en waar ik nog heel vaak aan terugdenk.

We verbleven in een prachtig hotel (Le Grand Monarque). De ochtendlessen die Eric gaf waren voor mij “eten en drinken” voor mijn ziel. Zijn uiteenzettingen waren zo helder, zo boeiend….ik hing aan zijn lippen. De kennis die hij ons bijbracht smaakte zonder twijfel naar “nog veel meer”.

In de namiddag konden we dan in de theorie toetsen aan de praktijk en in de kathedraal zelf de oefeningen gaan doen die Eric die ochtend had opgegeven.. Oefeningen die al even boeiend maar vooral heel diepgaand waren en die maanden later nog hun werking lieten voelen.

Iedere avond was er in het hotel een nabespreking. Er werd getoetst naar je ervaring van die namiddag maar ook je eventuele vragen konden ruimschoots aan bod komen. Telkens kreeg je een helder en duidelijk antwoord.

Voor Eric en zijn echtgenote Ingrid was geen moeite teveel voor het welbevinden van hun cursisten. Op de laatste avond van de workshop boden zij ons zelfs een heerlijk diner aan in het exclusieve restaurant van het hotel.

Ook al volg ik al 25 jaar heel intensief gerenommeerde workshops en opleidingen, deze stak er werkelijk met kop en schouders bovenuit. De workshop had  voor mij veel en veel langer mogen duren want Eric is een bevlogen spreker waarbij je je geen seconde verveelt en waarbij je honger naar kennis en wijsheid niet alleen geprikkeld wordt maar eveneens ruimschoots gestild.

Ik kijk dan ook heel erg uit om de verdiepingsworkshop te volgen.

Anita Wiels

 

Spreekt het tweede deel van de workshop Symboliek in Chartres jou aan en wil je ook graag deelnemen van 21 tot 24 september 2019? Schrijf je dan hier in. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

In dit tweede deel gaan we dieper in op de vraag wie ben ik, waar kom ik vandaan, met behulp van de symboliek en energie van de kathedraal.

 

Interesse voor het eerste deel? Meer info en inschrijven vind je hier.

 

Meer lezen? -> Met deze de link naar de blog van dit jaar.