35 jaar Hartsbewustzijn – Arcturus – een feestverhaal

2007 Chartres

Begin mei 2007 volgde ik de 4 daagse Symboliek te Chartres, begeleid door Eric Schneider van Arcturus. Ik werd meer dan geraakt. Het herhalen van een universeel patroon in de kathedraal, riep een onuitputtelijke energie in me op. Ik her-ontdekte dat een kathedraal in stappen, is als jezelf in stappen.

In mijn aantekeningen van de lezing van Eric schrijf ik “ Een tempel in stappen, een kathedraal in stappen, is in zijn evolutie, zoals de mens bedoeld is te zijn.” Ik besefte dat voor iedereen het volgen van universele patronen, in al zijn eenvoud, mogelijk is. Dat een kathedraal een uitdrukking is van wie je bent, waar je vandaan komt, wie je dient te zijn. Dat je dit in zijn geheel kunt herinneren op deze plek en misschien wel op vele plekken, waar iemand is voorgegaan.

Toen dacht ik. Ik woon (bijna) naast een kathedraal. Wat hier in de kathedraal te Chartres kan, dat moet toch ook mogelijk zijn in de Sintjanskathedraal te ’s-Hertogenbosch.

 

12 Jaar later was het zover – 2019 s’-Hertogenbosch

Dinsdagochtend 21 mei 2019 organiseerde ik voor de eerste keer vanuit mijn bedrijf A3N Training & Coaching een systemische verkenning in de Sint Janskathedraal. Ik begeleidde deelnemers in het verkennen en ervaren van verschillende structuren en perspectieven. Ik deed niet anders, dan aanwezig zijn. Het veld van de kathedraal is er gewoon.

Volgend jaar zal ik opnieuw systemische verkenningen in de Sint Janskathedraal organiseren.

 

Eric, Ingrid en collega’s. Ik wil jullie feliciteren met 35 jaar Arcturus. De opleidingen transpersoonlijk coachen en counselen én Symboliek te Chartres hebben mij geïnspireerd, gesterkt en verruimd als mens.

Adriënne Graumans

Trainer, coach en traumabegeleider

12 juli, ’s-Hertogenbosch NL