DE VRAGEN VAN PROUST: JANNIE IJZENDOORN

Ze reiken je handige technieken aan in een opleiding, verbazen je met hun kennis van menselijke interactie, en motiveren je in je ontwikkeling en groei. Maar hoe goed ken je de trainers en coaches van Arcturus echt? Aan de hand van een selectie vragen uit de vragenlijst van Proust graven we dieper in hun ziel. Proust beantwoordde deze directe vragen ooit in een vriendenboekje, en geloofde dat ze de kracht hadden de ware natuur van een persoon te onthullen. Dat belooft!

Vandaag aan de beurt: Jannie Ijzendoorn. Jannie werkt voor Arcturus als gasttrainer in de module ‘Systemische opstellingen’ binnen het kader van de opleiding Transformative Life Coaching 2 (TLC 2).

Na haar opleiding Maatschappelijk Werk maakte zij kennis met NLP en raakte zo enthousiast dat ze begon met de opleiding tot Practitioner in NLP. Dat enthousiasme bleef en inmiddels is zij sinds 2001 internationaal gecertificeerd NLP senior trainster. Zij is eigenaar van het Nederlandse NLP-opleidingsinstituut Smara Opleidingen vlakbij Rotterdam. Daar geeft zij zelf ook trainingen en individuele therapie en coaching en begeleidt zij intervisiegroepen. Zij werkt o.a. voor Achmea, Radar Vertige, UWV, Gemeente Dordrecht en Second Care.

1. Wat is je huidige gemoedstoestand?

Ontspannen. Twee collega’s zijn bezig met het rooster voor de komende jaren en dat geeft rust. Fijn te merken dat ik steeds meer kan loslaten.

2. Wat is de kwaliteit die je het meest bewondert in een persoon?

Compassie, relativering, dankbaarheid en doorzettingsvermogen.

3. Wat vind jij één van je grootste verwezenlijkingen?

Mijn eigen ontwikkelingsproces, mijn groei en als gevolg daarvan Smara Opleidingen. Als kind opgegroeid in een gezin waar veel pijn, agressie, trauma en machteloosheid was. Ik heb gekozen voor de weg naar Heelheid en ben daar blij, trots en dankbaar voor.

4. Wie zijn je favoriete schrijvers?

Chaim Potok, Ken Wilber, Tommie Wieringa, Ken Follet, Haruki Murakami en nog velen. Ik houd heel veel van lezen en naast romans ook informatieve boeken. Prachtig boek vind ik “God is een werkwoord” van Rabbi Cooper.

5. Wie zijn je helden in het echte leven?

Voor mij is ieder mens een mooi verhaal. Helden vind ik mensen die ondanks omstandigheden die veel van hen vragen, toch blijven geloven in de liefde, gaan voor het leven, gaan voor verbondenheid, gaan voor ontwikkeling, blijven genieten van het leven: Nelson Mandela, Ingrid Schneider, Eric Schneider, Nick Vujicic, Stephen Hawking en nog velen.

6. Wat is je motto?

Zing, vecht, huil, bid, lach en bewonder!

7. Wat is bij jou een erg dominante eigenschap?

Alles zelf willen kunnen. Het gaat steeds beter om te vragen. Systemisch gezien is er sprake van parentificatie. Ik heb me lang verantwoordelijk gevoeld voor het welzijn van anderen en dat heeft er voor gezorgd dat ik het moeilijk vond om te delegeren.

Gaat steeds beter. Joepie!

8. Wat is je grootste angst?

Tsja, eigenlijk geen idee. Het enige dat ik voel, dat de mensen waarvan ik houd iets overkomt.

9. Welk talent apprecieer je het meest in je vrienden?

Betrouwbaarheid, eerlijkheid, humor, plezier hebben in het leven, uitdagingen aangaan, doorzettingsvermogen.

10. Welk talent zou je graag hebben?

Piano kunnen spelen en klassiek zingen.

11. Hoe zou je willen sterven?

Met dankbaarheid in mijn hart en verwonderd/bewonderd openstaan voor dat wat komt!

Jannie vindt het fijn om met anderen, individueel en in groepsverband, te ervaren hoe wij allemaal, onder andere door NLP, authenticiteit en autonomie kunnen ontwikkelen. Vanuit haar werk als trainer en therapeut draagt zij heel graag haar steentje bij aan het creëren van een liefdevolle samenleving.

Jannie specialiseerde zich als  Master NLP Trainer, Transpersoonlijke senior Coach en Counselor, therapeut, Familie-en Organisatieopsteller, Systemic Ritual faciliteerder, werken met Karakterstructuren, relatietherapie en Lichaamsgericht werken.

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op www.arcturus.be