DE VRAGEN VAN PROUST: ANN VAN DEN EYNDE

Een Arcturus loopbaancoach kadert je professionele activiteiten binnen het grotere geheel van bewustwording en persoonlijke groei. Je job is bedoeld een expressie te zijn van jouw unieke zelf. Wat zijn jouw kwaliteiten, passies en waarden en hoe kan je daarmee een leven neerzetten dat voor jou betekenisvol is?

Ze reiken je handige technieken aan, verbazen je met hun kennis van menselijke interactie, en motiveren je in je ontwikkeling en groei. Maar hoe goed ken je de trainers en coaches van Arcturus echt? Aan de hand van een selectie vragen uit de vragenlijst van Proust graven we dieper in hun ziel. Proust beantwoordde deze directe vragen ooit in een vriendenboekje, en geloofde dat ze de kracht hadden de ware natuur van een persoon te onthullen. Dat belooft!

Deze maand zetten we coach Ann Van den Eynde in de kijker.

1. Wat is je huidige gemoedstoestand?

Ontwakend met de eerste zonnestralen. Een nieuwe lente en zomer is in zicht. Om het met de woorden van Nina Simone te zeggen: “It’s a new dawn, it’s a new day, it’s a new life and I’m feeling good”. Genietend en dankbaar voor wat het leven voor me in petto heeft, telkens weer.

2. Wat is de kwaliteit die je het meest bewondert in een persoon?

Puurheid, volledig jezelf zijn in eender welke situatie of omgeving. Content met wie je bent, de schoonheid zien in jezelf en in anderen, in al zijn facetten.

3. Welke kwaliteit apprecieer je het meest in je vrienden?

Gevoel voor humor. Ongedwongen en oprecht vragen ”Hoe is het met je?”. Luisteren en ruimte geven aan je verhaal.

4. Welk talent zou je graag hebben?

In dans, muziek, kunst … expressie geven aan wat er is. Voelen en laten voelen en dit delen met anderen, zonder woorden, pure energie.

5. Wat is je meest markante eigenschap?

Ik ga op zoek naar wat mensen uniek en puur maakt. Ik benoem het als ze de connectie met hun essentie verloren hebben en tracht hen te inspireren om zelf (terug) het stuur in handen te nemen, om mogelijkheden te zien en te creëren, om hun perspectief te verruimen.

6. Wat is je grootste angst?

Ademloos zijn en de mogelijke pijn die voorafgaat aan het sterven. Vroeger had ik een panische angst om te sterven, om niet meer te kunnen ademen. Deze angst is ondertussen geluwd omdat ik de afgelopen 10 jaar veel bewuster leef. Ik ben tevreden met het leven dat ik leid en ik kijk uit naar wat het me nog te bieden heeft. Ik besef echter wel dat die angst terug voelbaar zal zijn als er een onverwachts moment komt waarin ik ‘even’ niet meer kan ademen of een levensbedreigende pijn voel. Ik hoop dat ik dan de rust, het vertrouwen en mijn glimlach kan bewaren als ik geconfronteerd word met de eindigheid van het leven op aarde en een grote dankbaarheid te ervaren voor wat het leven me geschonken heeft. Voor de dood an sich heb ik weinig tot geen angst.

7. Wie zijn je favoriete schrijvers?

Te veel om op te noemen en dit is ook afhankelijk van de fases in mijn leven. Om er enkele te noemen: Connie Palmen – Amélie Nothomb – Paulo Coelho – Marianne Fredriksson – Haruki Murakami – Roald Dahl – Griet Op de Beeck … Stuk voor stuk meesters die een complexe materie in eenvoudige, beklijvende taal neerschrijven, gelaagd en steeds op een dieper niveau als je het herleest.

Als coach word ik geïnspireerd door nieuwe methodieken, technieken en zienswijzen die afgestemd zijn op leiderschap, groei en bewustzijnsontwikkeling, met een specifieke voorkeur voor voice dialogue. Een fijne methodiek die je uitnodigt om met een niet-oordelende blik naar jezelf te kijken, met al je facetten en te ontdekken wie je bent. Wat leidt tot meer innerlijke rust en leven vanuit wie jij écht bent, met al je facetten die samenwerken als één geheel. Ik denk dan aan de boeken van Hall en Sidra Stone (grondleggers van voice dialogue) en ‘Ik ken mijn ikken’ van Karin Brugman en Judith Budde. Dit laatste is een zeer toegankelijk boekje waarin je kennis maakt met verschillende kanten van jezelf.

8. Wie zijn je helden in het echte leven?

Iedereen die op zijn eigen unieke manier bijdraagt aan het leven op deze planeet. Iedereen en alles dus. Als je goed kijkt, zit er een held in ieder van ons.

9.  Wat is je motto?

Live Life.

Het leven is fantastisch hoe het zich elke dag uitrolt, geniet van de schoonheid en blijf groeien en ontwikkelen. Ga de uitdagingen aan, vanuit wie je bent, met de maximale mogelijkheden die je hebt, op dat moment.

10. Wat is je meest dominante eigenschap?

Oplossings- en resultaatgericht zijn. Er komt gelukkig meer en meer ruimte om te genieten van de weg naar het doel en het bewust ervaren hiervan. Accepteer wat er nu is want dat is het resultaat dat er op dat moment mag zijn. Het brengt je naar dat wat je nodig hebt, als je er bewust mee omgaat.

11. Hoe zou je graag willen sterven?

Ik hou wel van de quote van Frida Khalo “I hope the exit is joyful and I hope never to return”. Op de tonen van ’I did it my way‘ in de versie van Nina Simone.

Uniek, puur en authentiek. Zie ook vraag 6: in alle rust en vertrouwen, met de glimlach op mijn gezicht, omringd door de ‘lights in my life’.

Luisteren, de essentie doorgronden, mogelijkheden zien, zijn enkele drijfveren van Ann als coach om individuen, ondernemers en organisaties te ondersteunen in het bereiken van hun doelen en te ondersteunen in hun groeiproces. Tijdens het begeleidingstraject kom je weer dicht bij jezelf en vertrekken we van wat jij écht wil, wat écht bij je past. Je potentieel wordt in kaart gebracht en we schetsen een beeld van jouw toekomst. Je krijgt inzicht in jezelf, je talenten, je waarden en je maakt weloverwogen en gerichte keuzes. Ann inspireert je, gaat met je op ontdekkingsreis en moedigt je aan om nieuwe paden te ontdekken. Deze nieuwe toekomstvisie zetten we om in een succesvol actieplan, met concrete acties en meetbare doelen.

Ann heeft meer dan 25 jaar bedrijfservaring in nationale en internationale organisaties. Sinds 2011 is ze bezielster van haar bedrijf Designato, a partner who cares, gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van individuen, ondernemers en organisaties. Haar opleidingen Personal Coach Essentials, gecertificeerd NLP Master Practitioner (Arcturus), facilitator Voice Dialogue, hebben haar een degelijke kennis en ervaring gebracht. Gebeten door communicatie en coaching blijft Ann zich bijscholen om mensen professioneel te begeleiden en te ondersteunen.