‘Wat is het verschil dat het verschil maakt in coaching en training in organisaties?’

Gebrek aan flexibiliteit, eilandjescultuur, gebrek aan transparantie in de procesketen,… het zijn maar enkele veel voorkomende problemen waar organisaties vandaag mee worstelen. Met de vele gekende gevolgen: verlies van motivatie, burn-outs, bore-outs, etc. Wat kan je dan doen als bedrijf? De beproefde strategieën… eindeloos consultants inhuren die antwoorden trachten te formuleren, of trainers die vaardigheden aanleren of afleren, … Maar wat is het verschil dat het verschil maakt?

Hoe kan een organisatie ten gronde werken aan verandering waardoor zowel de strategische doelstellingen van het bedrijf worden gehaald als een omgeving wordt gecreëerd waarin mensen echt zin hebben om naar kantoor te komen en energie krijgen van wat ze doen?

Die vraag stelden wij ons bij Arcturus tijdens onze tweede Inspiratiedag rond leiderschapsimpact. Hoe kan je als leider tegelijk inspireren, luisteren, creativiteit ontwikkelen en actie ondernemen?

 

Moderating Development

 

Het antwoord ligt in een andere aanpak van ‘trainingen’. Een trainer moet eigenlijk een ‘moderator’ zijn, met name iemand die niet zozeer antwoorden wil formuleren of kennis wil overdragen, maar wel iemand die de juiste vragen stelt voor de ontwikkeling van het bedrijf, het team én de individuele managers of teamleden.

 

Een voorbeeld:

– ‘Wat ben je geneigd te doen onder druk van de dagelijkse praktijk?’

  • ‘In 1-op-1 gesprekken met mijn teamleden teveel zelf aan het woord zijn, alles maar willen uitleggen…’

– ‘Wat is het resultaat daarvan?’

  • ‘Dat ik eigenlijk niet echt word gehoord, weinig impact heb.’

– ‘Wat vermijd je door te doen wat je doet?’

  • ‘Ongemakkelijke stiltes.’

– ‘Welke angst zit daarachter?’

  • ‘Angst voor het oordeel van de ander.’

– …

 

Door dit soort van vragen te stellen ontstaat werkelijke ruimte voor groei en ontwikkeling. De antwoorden worden niet door externen gegeven, maar borrelen op in de betrokkenen zelf. De moderator laat het inzicht ontstaan en via persoonlijke coaching en het aanreiken van handvatten wordt een echt veranderingsproces in gang gezet, met duurzame resultaten als gevolg.

 

Wil jij ook graag onze aanpak leren kennen? Schrijf je in voor onze volgende gratis Inspiratiedag op 26 juni 2017, van 13.30u tot 17u. Het thema dat dan centraal staat is ‘waardenstructuur’. Welke waardenstructuur is voor jou binnen een bepaalde context van belang voor de realisatie van je ambities en ondersteunt jouw manier van denken de realisatie van deze waarden?

 

Na de zomer organiseren we nog enkele inspiratiedagen. Op 5 september rond effectief teamwerk bijvoorbeeld. Voor de andere data en meer info, neem een kijkje op www.arcturus.be.

Of heb je interesse in wat Arcturus In-company voor jouw organisatie kan betekenen? Contacteer ons vrijblijvend en we horen graag jouw noden en hoe we je daarin kunnen begeleiden.

 

Of hoe wil jij het verschil maken dat het verschil maakt?

 

 

 

Hilde Van Liefferinge (communicatieverantwoordelijke, NLP-trainer, loopbaancoach)

Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontplooiing

Lierse Steenweg 105

B-2560 Kessel

info@arcturus.be

+32(0)3 488 40 54