Halloween

Smiling pumpkin download

 

Binnenkort is het Halloween, oorspronkelijk het christelijk feest van Allerzielen.

 

Net zoals Kerstmis omgevormd is geraakt als een puur materialistisch georiënteerd feest van de Kerstman, is Allerzielen ontdaan van de spirituele dimensie.

Kerstmis verwees, via de geboorte van Christus als symbool, naar de geboorte van het Licht en de Liefde in ons hart, een geboorte die uiteindelijk leidt tot de verrijzenis in het Licht met Pasen.

 

Allerzielen was het feest van de Ziel die na de dood -het loslaten van het lichaam- naar het Licht gaat, volledig terug opgenomen in Universeel Bewustzijn, in Gods Liefde. We kunnen het ook begrijpen als de affirmatie van het feit dat we onsterfelijk zijn op dieper bewustzijnsniveau en dat alleen het lichaam sterfelijk is. In die zin was Allerzielen een uitnodiging tot het loslaten van de angst voor de dood.

 

In de oppervlakkige verdraaide betekenis van de symboliek van Halloween, wordt het een feest van de angst en de dood, van de immoraliteit ipv de spirituele moraliteit, een demonstratie van ons verlies van connectie met hoger bewustzijn, dat alleen een expressie kan zijn van Licht en Liefde. In die zin is Halloween de viering van het verlies van het Licht in onszelf en affirmeren we in commerciële oppervlakkigheid alleen maar ‘ontzieling’, dood en angst.

Het is de viering van de illusie en de omkering van de waarheid. Dit is niet zo onschuldig, want dat waar we ons op richten (vieren), wordt waar!

Het wordt een ‘Gothic’ ‘feest’. Ook hier is er een symbolische omkering en ontkenning van onze diepere werkelijkheid (over brainwash gesproken!).

De Gotiek is de affirmatie van het Licht. Meer speciaal zelfs van het violette licht. De kleur van de hoogste chakra. ‘Gothic’ daarentegen heeft zwart en rood als de belangrijkste kleuren, de eerste chakra en lager.

Door die symbolische verdraaiingen beginnen we te vieren wat we moeten leren te vermijden. We vieren devolutie ipv evolutie, verlies van awareness  en bewustzijnsvernauwing, ipv groei naar Eenheid en Universeel Bewustzijn. Allerzielen wordt via de symboliek van Halloween het feest van de dood, de angst, de pijn, de schaamte, de woede, het verlies, de haat, de jaloersheid, de zielloosheid, verdeeldheid ipv een affirmatie van de uiteindelijke Vreugde Eenheid en Liefde. Het is verworden tot het feest van de doden die de doden begraven.

 

De meesten zijn zich niet bewust van de geestelijke en morele impact van dat soort symboliek op het leven de de kwaliteit van ons bewustzijn.

Het is niet voor niets dat over heel de wereld, doorheen heel de geschiedenis, dat soort onwetendheid beschouwd wordt als de grootste plaag der mensheid.

 

Dit wil niet zeggen: vier geen Halloween! Maar, maak er een ėcht feest van.

Hoe? Door de symbolen bewust een betekenis van Licht en Liede te geven.

Speel niet de boze heks maar de gelukbrengende fee, de witte magiër ipv de zwarte, de Gandalf ipv de Saruman, de elf ipv de trol, de schoonheid ipv de lelijkheid, de bevrijding van het gebonden zijn aan de ‘ring van macht’, enz…

Zo wordt het een feest van de ‘vernietiging van de ring’.  Tolkien Symboliek die veel verder rijkt dan alleen maar het verhaal. Brandend actueel in onze tijd en dat voor veel mensen een herkenbaar aanknopingspunt kan geven om op een creatieve manier van het feest van Halloween een feest van Licht en Bevrijding te maken. Een feest van de belofte van onze uiteindelijke soevereiniteit, voor een groot deel dezelfde symbolen, maar dan juist gebruikt.

Een ‘Gotisch feest’ dat oprekt naar het licht in heldere kleuren met accent op violet.

Een feest dat niet verwijst naar ‘de hel’ maar naar de ‘hemel’. Een feest van vreugde en verbeelding.

De keuze is aan elk van ons. Wat is je intentie, de duisternis of het Licht? So, follow your Heart, …in full awareness.