NLP Explorer

Wil je ervaren wat NLP voor jou kan betekenen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en communicatie? Neem dan deel aan onze dagopleiding NLP Explorer. Je ontdekt er in 1 dag de basisbeginselen van NLP, de kracht van perceptie en hoe daar keuze in te creëren, en het geheim van succesvol doelen bereiken. Een stevig voorproefje van onze jaaropleiding, dat je al meteen zeer concrete tools en inzichten mee naar huis geeft.

NLP of Neuro-Linguïstisch Programmeren is een doeltreffend middel om vanuit je eigen kracht te gaan leven. Het helpt je bewust te worden van aangeleerde programmaties die je belemmeren en geeft je technieken in handen om die te veranderen volgens wat voor jou klopt. NLP geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en wat je nodig hebt. Het is een middel voor een effectieve en heldere communicatie, zowel met jezelf als met anderen.

 • Programma

  • Wat is NLP?


  NLP vertrekt vanuit het gegeven dat we als mens geprogrammeerd zijn en als we daar niet bewust mee omgaan, leven we op automatische piloot. Dat betekent dat we telkens opnieuw herhalen wat ons is aangeleerd op het vlak van denken, voelen en gedrag. De vraag is echter welke programmaties ons vooruit helpen en welke niet. Je krijgt inzicht in hoe onze automatische piloot werkt en een eerste aanzet in hoe die te stoppen en zo nodig veranderen.

  • Perceptie


  Wat we geloven is/wordt waar. Dus is het belangrijk even stil te staan bij de kwaliteit van verhalen die we tegen onszelf vertellen. Je leert afstand te nemen van je eigen positie en overtuigingen. Hierdoor ervaar je meer ruimte tussen jezelf en datgene waar je mee worstelt en krijg je meer keuzevrijheid in je emotioneel reageren.

  • Doelen stellen en behalen

  Eén ding is weten wat je niet (meer) wilt. Een ander is weten wat je dan wél wilt. Je leert hoe je op een effectieve manier kan doelen stellen in je leven en hoe je die kunt behalen. Hoe je met andere woorden succesvol wordt in het steeds meer worden wie jij wil, in het steeds meer leiden van je eigen leven.

 • Wat is NLP?

  NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Het is een instrument om op dieperliggend niveau de structuur van je denken, voelen en gedrag te ontdekken en daar veranderingen in aan te brengen. Lees meer…

 • Werkwijze

  De NLP Explorer reikt je een mix aan van algemene inzichten en concrete ervaring.

 • Voor wie?

  De NLP Explorer is een workshop voor iedereen die wil kennismaken met wat NLP precies is en ook wat het voor je kan betekenen op het vlak van persoonlijke groei en communicatie. Je hoeft daarom niet meteen in een langlopende opleiding te stappen, maar kunt op 1 dag proeven en ervaren. Je neemt tegelijk al heel concrete inzichten en tools mee naar huis.

 • Data

  Arcturus organiseert op verschillende locaties de NLP Explorer als volgt:

  • Arcturus Kessel – Duur: 1 dag – donderdag 5 september van 10u tot 17u
  • Villa Verte te Oostduinkerke – Duur: 1 dag – zaterdag 6 juli van 10u tot 17u
 • Trainer(s)

  Sonja Van Bouchaute

  1933 Sterrebeek - 8670 Oostduinkerke
  sonja.van.bouchaute@arcturus.be
  +32(0)476 69 94 64

 • Prijs

  195,00 euro (excl btw)

  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.
 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Kessel

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Oostduinkerke – Villa Verte

  Pastoor Schmitzstraat 2, 8670 Koksijde

Wat zeggen onze klanten

“NLP bracht me dichter bij mezelf, zalig.”

“Gedurende vele jaren ervaar ik telkens weer wanneer ik bij Arcturus opleidingen volg verrijking en inspiratie. Mijn oprechte dank hiervoor.”