De kathedraal van Chartres

De kathedraal van Chartres wordt beschouwd als de kathedraal der kathedralen, het spiritueel-mystieke centrum van het Christendom tegenover Rome als het machtscentrum van het ‘Kerkdom’.

Dat Chartres gezien wordt als het mystieke centrum is geen toeval. De plaats waar de kathedraal gebouwd is, is een zeer belangrijk energie centrum.
Het was het centrum van het druïdisme, en nadien de plaats voor een Romeinse tempel. De faam van Chartres als spiritueel centrum, als een plaats van verbinding van aardse (tellurische) energie en kosmische energie, sinds ver in het verleden, een plaats van heling en genezing. Het Christendom is de laatste in een historische lange rij van beheerders van deze plaats.

Dit historisch perspectief toont aan dat onafgezien van de religieuze vormgeving, de essentie van de spiritualiteit en spirituele energie doorheen alle tijden en culturen dezelfde is. De kathedraal is daardoor niet alleen een symbolische structuur tot ontwikkeling, maar een energetisch levend geheel dat ons kan begeleiden naar een hogere vorm van bewustzijn, een hogere vorm van gewaarzijn en betekenisvol aanwezig zijn in ons leven. De kathedraal begeleidt ons tot een meer en meer gezeteld zijn in- en leven vanuit het Hart, het grote doel van elke spirituele ontwikkeling.

Tijdens de workshop werken we in de kathedraal met de symboliek én met de energetische structuur van de kerk als levend geheel, wat leidt tot een onvergetelijke diepgaande ervaring van groei en transformatie.

De kerk in haar energetisch aanwezig zijn, is de belangrijkste partner en begeleidster tijdens de oefeningen. Het is de dialoog met haar tijdloos energetisch aanwezig zijn, dat de bewustwording zich voltrekt. In NLP termen: de kerk is de belangrijkste programmer!

De workshop is tevens een initiatie in het uitzonderlijk rijk model van de wereld van de middeleeuwen, een model waar we nu in onze tijd veel kunnen uit leren, en moeten leren. De spirituele middeleeuwen zijn niet ‘duister’, maar – in tegenstelling tot de historisch vervormde populaire opinie, en zoals onbevooroordeeld serieus wetenschappelijk onderzoek bevestigd – ‘verblindend licht!’.

De workshop leidt tot een verrassende verdiepende zelfervaring, en een vernieuwd verhelderend besef van wat onze eigen spirituele wortels zijn. Door de workshop wordt het onmogelijk om nadien zonder transformatie naar huis te reizen. Voor velen betekent de Chartres-workshop een bevrijdend keerpunt in het leven… .

Door het beperkt aantal deelnemers, wordt persoonlijke begeleiding gegarandeerd.