Maura Melis

Loopbaancoach

Als loopbaancoach is Maura vooral gericht op het herstellen van de naturlijke beweging. Als mensen dreigen stil te vallen of stil zijn gevallen, gaat in eerste instantie de aandacht vooral naar het opnieuw opbouwen van de draagkracht, het herstellen van het zelfvertrouwen en het vergroten van de veerkracht.
Haar begeleidingstrajecten zijn er dan ook op gericht mensen terug te brengen bij zichzelf, opdat ze keuzes kunnen maken en beslissingen kunnen nemen die een vertaling zijn van hoe zij hun leven zelf willen vormgeven. Hierbij steeds rekening houdend met het grotere geheel waarin mensen bewegen, zonder te vergeten in te zoomen op de details die het verschil maken. Bij het ontwikkelen van een dergelijke groeimindset ondersteunt zij het groeiproces waarbij je door je eigen weerstanden gaat, een milde kijk naar jezelf creëert en je eigen verantwoordelijkheden opneemt.

Maura behaalde een Master in Moderne Geschiedenis. Een opleiding die ze aanvulde met verschillende coach hopleidingen. Ze is reeds geruime tijd actief als coach en trainer bij veranderprocessen en ze gelooft in de impact van de manier waarop mensen met elkaar verbinden en hoe de geschiedenis zich als een gevolg daarvan toont. Naast individuele begeleiding staat Maura ook met veel passie voor een groep bij als trainer of als facilitator bij teamprocessen.

Vanuit haar organisatie Anders Ondernemen ondersteunt ze ook bedrijven en organisaties die door een andere bril naar hun organisatie willen kijken op vlak van leiderschap, teamdynamiek en verandertrajecten. In dit kader bouwde ze veel ervaring op rond communicatie, change en zelfsturende teams.

Meer info over de loopbaanbegeleiding vind je hier.

Klaterstraat 35

2830 Blaasveld  (Antwerpen)