Symboliek te Chartres 21ste editie – dag 2

Terug naar een wereld die weerspiegeling is van de Kosmos

Aan de start van dag 2 vinden we elkaar terug in ‘t gastvrije hotel Le Monarque. Na wat verkennend ochtend-gekeuvel, neemt iedereen zijn plekje in, en ons perspectief op de Middeleeuwen verruimt verder. We komen meer te weten over straffe madammen “van toen”, over de symboliek van Romaanse en Gotische bouwstijlen, en vooral ook over de mind-set van toenmalige kathedralen-bouwers. Wat een spiegel voor ons allen, vandaag!

 

 

“We moeten terug naar een wereld die een weerspiegeling is van de kosmos” zegt Eric “en elk van ons, als micro-kosmos en weerspiegeling van het universum, gaat hier aan z’n eigen Kathedraal bouwen… “

Deze workshop gaat over spirituele ontwikkeling als dienstbaarheid, en over hoe ‘t materiële ten dienste moet staan van het spirituele (niet omgekeerd, zoals vandaag het geval is). En ja, ook over de rol die elk van ons daar in op te nemen heeft…

Aan ‘t eind van de ochtend krijgen we onze eerste oefening mee, en we vertrekken in groepjes. Op naar de Kathedraal!

De zon verwarmt de terrasjes. Intenties scherp stellen, nog even een “scenario” check en bepalen wie begint of begeleidt. En dan stappen we de Kathedraal binnen langs de Noord-poort, symbool staat voor Initiatie.

Onze missie leidt ons, onze visie wordt helderder, gaandeweg, en dus ook de weg naar concretisatie ervan. En ja, Thanks God it’s Friday! Aansluitend aan de oefening, krijgen we dus ook nog de kans om doorheen het Labyrint te lopen.

 

 

Wat een ervaring! … werd ook ’s avonds nogmaals bevestigd de plenaire feedback.

 

Katrien Nuyts