Spiral Dynamics

In ‘SPIRAL DYNAMICS’ bestuderen we de wetmatigheden van de ontwikkeling van de context door de verschillende niveaus van meer collectief bewustzijn en evalueren we de impact daarvan op de ontplooiing van het individu.

Dit geeft een bijkomende finetuning in de formulering van de probleemsituatie van de coachee, met name: loopt hij/zij àchter op de omgeving, matcht hij/zij het omgevingsniveau, of loopt hij/zij erop vóór?

Zo wordt het duidelijk of iemand nog ‘aanpassing’ nodig heeft om te groeien, of dat er ondersteunende begeleiding nodig is in het uitgroeien bóven de context in een emancipatieproces.

 • Voor wie?

  Deze opleiding richt zich tot iedereen die zijn of haar leven wil verdiepen door een breder perspectief op bewustzijnsontwikkeling.

 • Duur van de opleiding

  De opleiding Spiral Dynamics bestaat uit 6 lesdagen.

  Totaal aantal lesuren: 36uur

  Lestijden van 10.00 tot 18.00uur.

 • Data

  • Maandag – dinsdag – woensdag 26- 27 – 28 april 2021
  • Maandag – dinsdag – woensdag 17 – 18 – 19 mei  2021
 • Trainer(s)

  Eric Schneider

  2560 Kessel
  info@arcturus.be
  +32 (0)3 488 40 54

 • Prijs

  De prijs voor de opleiding Spiral Dynamics bedraagt 1.400,00 euro (21% BTW excl.)

  • Voor deelnemers uit Vlaanderen: betaling met KMO-portefeuille Bespaar tot 30% op je netto inschrijvingsbedrag.
  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.

  Volgde je eerder deze opleiding bij Arcturus en wil je deze, of delen ervan, graag nog eens opnieuw volgen? Dat kan voor een dagprijs van 25 euro (excl. btw).

 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Kessel

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

Wat zeggen onze klanten

Dag Annelies,

De 3 sessies die ik had met jou voor mijn loopbaanbegeleiding, heb ik ervaren als zéér intens, diepgravend, confronterend maar vooral erg leerrijk.
Ik heb, dankzij U, een véél beter en objectiever zicht kunnen krijgen op de zaken die voor mij als mens (en dus ook als professional) erg belangrijk zijn en bepalend kunnen werken naar mijn ervaring van “geluk”.
Mijn absolute en oprechte dank hiervoor !
Ongetwijfeld, in mijn ganse loopbaan, de top 4 uren van persoonlijke begeleiding die voor mij het meest van al een positief effect hebben gehad.
Mijn oprechte dank hiervoor want ik had het nodig om een eens een echte “coach” te hebben die mij ook “aankon” en die me wakker schudde en me uit mijn doelloos en verkeerd circelvormig denken kon halen.
Nu heb ik het gevoel dat ik steeds kan terugvallen op mijn eigen fundamentele “basics” als mens en professional. Uw sessies waren mij zoveel meer waard dan die weinig opleverende gesprekken met de psycholoog.

U zei al lachend dat ik mijn “waarden” zou moeten gaan tatoeëren op mijn voorarm… wel…. misschien dat ik daar wel eens iets ga mee doen ten gepaste tijde :)

Momenteel verkies ik om geen extra sessie meer te hebben met U omdat ik me nu wel “gewapend” genoeg voel om verder te gaan met mijn leven en professionele invulling.
Ik onthou echter dat ik (eventueel mits betaling en tarief van 60€/uur) wel een afspraak kan maken om eventueel tussentijds nog eens een “opfrissing” te doen of gewoon nog eens een wandeling te kunnen maken in het Moretusbos voor een intense babbel.

Intussen geef ik mee dat ik deze ochtend mijn eerste sollicitatiebrief heb verstuurd. Het gaat om een vacature als directeur van een woonzorgcentrum in de regio. Ik denk oprecht dat dit iets voor mij kan zijn en waar ik ook een match kan vinden met vele van mijn eigen waarden. Ik voel alvast al heel veel energie opborrelen hiervoor !

Ik laat zeker weten als ik weer ergens aan de slag ga en wat het dan uiteindelijk is geworden qua job.

Nogmaals, dank voor deze 3 sessies. U bent zéér getalenteerd en goed in wat U doet met mensen en het is erg nobel dat dit steeds is met de insteek om mensen te helpen en beter te kunnen maken. Dat siert U enorm als persoon.

Met vriendelijke groeten,

P.D.