NLP Trainers Training

De opleiding tot Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer stelt jou in staat op een authentieke, effectieve en daadkrachtige manier het trainerschap voor een groep op te nemen, vanuit (zelf)leiderschap en een grondige, doorgedreven vakkennis van NLP.

Je leert de kunst van verbale en non-verbale communicatie, je leert je kernboodschap te formuleren vanuit jouw unieke zelf-zijn, je eigen demonen met betrekking tot trainen en omgaan met groepen te detecteren en te overwinnen, je technische NLP-kennis te verdiepen via diepgravend inzicht in samenhang en synthese, oefeningen ontwerpen, enzovoort.

Na deze opleiding ben je gemachtigd om zelf gecertificeerde opleidingen tot NLP Practitioner en NLP Master te organiseren. Deze opleiding duurt minimum 2 jaar en omvat verschillende opleidingsonderdelen, die ook afzonderlijk te volgen zijn. Zo hoef je dus niet de volledige Trainers Training te volgen, maar kan je die modules uitkiezen die tegemoetkomen aan jouw behoeften.

Deze opleiding richt zich op iedereen die zelf NLP-trainingen wil organiseren, maar ook op wie op een andere manier groepen begeleidt. Dat zijn bijvoorbeeld docenten, trainers, leerkrachten, CEO’s, managers of andere leidinggevenden, theatermakers,…

 • Thema’s

  Presentatievaardigheden

   Tijdens de Trainers Training in NLP werk je aan een bewustwording en optimalisatie van je presentatietechnieken. Dit impliceert een aandacht zowel non-verbale als verbale communicatie. Zaken als ademhaling, stemgebruik, houding, beweging of ruimtegebruik komen aan bod. Je leert ook om te gaan met situaties waarin je ‘het niet weet’. Hoe kan je blijven vertrouwen op je onderbewuste zodat je op een persoonlijke en congruente manier blijft communiceren?

  NLP concepten als up-time, modaliteiten, en metaprogramma’s worden in functie van je presentatievaardigheden aangewend. Je wordt aan het einde van deze opleiding in staat geacht om je eigen bronnen maximaal aan te spreken en te ontwikkelen. Deze bronnen omvatten onder meer fysiologie, humor, feedback, het vermogen om met fouten om te gaan en metaforen te gebruiken. Je wordt eveneens geacht in staat te zijn om kennis te concretiseren en te contextualiseren.

  Trainen is een vorm van leiderschap. Tijdens deze opleiding focussen we daarom ook op de manier waarop je als leider functioneert. Een goede trainer neemt bewust de verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen spirituele ontplooiing om vanuit zijn of haar missie anderen te kunnen leiden, trainen, begeleiden en coachen. Hij of zij demonstreert daarbij dat groei een continu proces is dat nooit stopt, ook niet voor zichzelf.

  Tijdens de opleiding tot NLP Trainer bij Arcturus word je dan ook gestimuleerd om hogere idealen als creativiteit, liefde en vrijheid in je eigen leven te concretiseren en te demonstreren. Op die manier train je vanuit authenticiteit en met betekenis en impact.


  Ontwerpen van presentaties

   De NLP Trainers Training richt de aandacht ook op de manier waarop je een presentatie organiseert en voorbereidt:

  • Hoe bepaal je de kern van je presentatie? Wat wil je overbrengen? Wat is je kernboodschap en hoe wil je deze kaderen?
  • Welke metaforen, verhalen en analogieën werken het best in je training of presentatie? Hoe ontwerp je leerzame demonstraties?
  • Hoe ontwerp je de voor jouw doelgroep relevante oefeningen met een maximaal leereffect?


  Voorbereiding

  Tijdens de NLP Trainers Training behandelen we verschillende aspecten van het voorbereiden van een degelijke presentatie of training. Op bewust niveau kan je je uiteraard voorbereiden door je kennis te verruimen, zowel structureel als procesmatig.

  Op bovenbewust niveau stelt zich daarbij de vraag hoe je onbewuste impulsen van jezelf en van anderen snel kan herkennen en op constructieve wijze kan kaderen.

  In de opleiding tot NLP Trainer leer je vooronderstellingen, barrières en overtuigingen die een goede presentatie in de weg staan, te herkennen en op te heffen.

 • Programma

  De opleiding is ontworpen volgens het model van onze partner, het New York Training Institute (NYTI) voor NLP en aangevuld met extra opleidingsonderdelen door Eric Schneider. Het traject omvat verschillende onderdelen. Klik op de modules voor meer uitleg:

  3 modules:

  Praktijk: assisteren van 2 x een NLP Practitioner en 2 x een NLP Master Practitioner opleiding

  Extra: 1 opleiding of workshop te volgen aan een extern instituut als Vidarte, Response Instituut of Dilts  (prijs niet inbegrepen)

  Certificatie: In het kader van je certificatie dien je een schriftelijk werkstuk in te leveren waaruit blijkt dat je op een creatieve manier NLP kunt toepassen. Dit werkstuk presenteer je voor een groep van trainers  van gelieerde instituten. De inhoud en de structuur van dit werkstuk worden bepaald in overleg met de hoofdtrainer van je opleiding. De praktische gegevens van de certificeringsdagen vind je hier net onder.

 • Certificeringsdagen

  Data:

  Woensdag 15 november 2017

  Dinsdag 20 maart 2018

  Dinsdag 20 november 2018

  Locatie: Nader te bepalen

  Woon je als toeschouwer graag een ceritificeringsdag bij? Laat het ons weten via  info@arcturus.be

   

 • Wat is NLP?

  NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Het is een instrument om op dieperliggend niveau de structuur van je denken, voelen en gedrag te ontdekken en daar veranderingen in aan te brengen. Lees meer…

 • Voor wie?

  De NLP Trainers Training is toegankelijk voor iedereen die een certificaat van een langlopende opleiding tot NLP Master Practitioner op zak heeft.

 • Werkwijze

  De opleiding tot NLP Trainer bestaat uit een mix van theoretische kennis en veel doorgedreven oefening. Je leert verbanden leggen, authentiek voor een groep staan en je kernboodschap te formuleren. Dit alles binnen het kader van bewustzijnsontwikkeling.

 • Duur van de opleiding

  De opleiding tot NLP Trainer duurt minimum 2 jaar en omvat verschillende opleidingsonderdelen:

  • Er zijn 3 modules van telkens 8 trainingsdagen (2 blokken van 4 dagen). In totaal telt de opleiding dus 24 trainingsdagen bij Arcturus.
  • Daarnaast wordt in overleg ook een korte externe opleiding bepaald.
  • Tot slot hoort ook het assisteren van langlopende NLP-opleidingen bij de Trainers Training (2 x NLP Practitioner en 2 x NLP Master Practitioner)
  • Certificering: 1 dag

  Afhankelijk van het tijdstip van je aanmelding en volgens jouw agenda maken we samen een planning op maat.

 • Data

  Je bepaalt zelf op welke datum je de training start, afhankelijk van welke van de 3 modules je als eerste volgt.

  De lesdagen vinden plaats telkens van 10u tot 18u en dit op volgende data:

  Module ‘Teachen van een NLP Practitioner en Master Practitioner’:

  • Blok 1: Teachen van een NLP Practitioner
   • maandag tem donderdag 04-05-06-07 maart 2019
  • Blok 2: Teachen van een NLP Master Practitioner
   • maandag tem donderdag 22-21-22-23 mei 2019

   

  Module ‘Effectief communiceren met groepen’

  • Blok 1: Non-verbale communicatie met groepen
   • maandag t.e.m. donderdag 19-20-21-22 februari 2018
  • Blok 2: Verbale communicatie met groepen
   • maandag t.e.m. donderdag 25-26-27-28 juni 2018

   

  Module ‘Leiderschap identiteit & spirituele ontwikkeling’

  • zondag tem dinsdag 17-18-19 december 2017
  • dinsdag tem donderdag 8-9-10 mei 2018
  • vrijdag tem zondag 22-23-24 juni 2018

  Volgde je eerder een van deze modules en wil je deze, of delen ervan, graag nog eens opnieuw volgen? Dat kan voor een dagprijs van 25 euro (excl. btw).

 • Trainer(s)

  Eric Schneider

  Kessel
  info@arcturus.be
  +32 (0)3 488 40 54

  Frits Wilmsen

  Kessel
  info@arcturus.be
  +32 (0)3 488 40 54

 • Prijs

  Deelname Prijs (excl. 21% BTW)
  NLP Trainers Training (*) 4.305
  NLP Trainers Training met gespreide betaling (*) 4.455
  NLP Trainers Training met vroegboekkorting (*) (**) 4.155

  (*) Vermeld bij de inschrijving de startdatum waarvoor je wenst in te schrijven.

  (**) Je geniet van een vroegboekkorting bij volledige betaling van het cursusbedrag 2 maanden voor aanvang van de volledige opleiding (uitgezonderd bij betaling met KMO-portefeuille).

  Extra kortingen:

  • Voor deelnemers uit Vlaanderen: betaling met KMO-portefeuille Bespaar tot 40% op je netto inschrijvingsbedrag.
  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.
 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

Wat zeggen onze klanten

“De opleiding NLP Explorer slaat nagels met koppen. Ze liet me toe om aspecten waar ik al jaren mee worstel correct en genuanceerd te benoemen, én biedt daarbij het perspectief en de uitnodiging er concreet mee aan de slag te gaan.”

Dit NLP-traject bij Arcturus (Master Practitioner 2016-2017) betekent voor mij het fundament van mijn toekomst. Hierop kan ik een huis bouwen met vaardigheden en capaciteiten waarmee ik sterk sta in de buitenwereld.