NLP Taal als Liefde

Taal kan helen, taal kan verzieken. Ecologisch verbindende taalpatronen of vervreemdende manipulatie?

In uitbreiding van de klassieke NLP-modellen onderzoeken we taalpatronen -zowel systemisch als individueel- die ondermijnend en manipulatief zijn. Taalpatronen die verbinding verbreken of ronduit onmogelijk maken.

Deze vinden we terug vanuit twee perspectieven: onze interne communicatie (self-talk) en onze communicatie met de belangrijke ander (vb. partner) en anderen (vb. werkcontext tot zelfs terreinen zoals media).

Het zijn patronen die we zelf gebruiken en/of waaraan we bewust of onbewust aan onderworpen zijn.

 • Programma

  Over welke patronen gaat het en hoe herkennen we ze?

  Veel van deze patronen vormen zodanig een deel van onze dagelijkse werkelijkheid, dat we hun impact niet meer herkennen. Erger nog, we beschouwen ze vaak als vanzelfsprekend en soms zelfs ‘politiek correct’, zelfs in hun toepassing op onszelf (zelfmanipulatie).

  Het is -in het kader van onze soevereiniteit- van vitaal belang ze in het bewustzijn te brengen en te weten hoe ze te transformeren tot een taalgebruik dat ecologisch en helend is:

  • Een taalgebruik dat verbindend werkt, zowel met onszelf als met anderen.
  • Een taalgebruik dat een expressie wordt van ontwikkeling in bewustzijn en groei in Liefde en mededogen.
  • Taal als een middel tot bevrijding, empowerment en authenticiteit.
 • Doel van de opleiding

  Het doel van de training is meer meesterschap verwerven over verbindend taalgebruik, samen met de integratie van de middelen om zelf verder te gaan op de weg tot dat meesterschap.

 • Voor wie?

  Deze opleiding is belangrijk voor iedereen die zoekt naar bewustzijnsontplooiing, zowel voor zichzelf als in de begeleiding van anderen.

 • Duur van de opleiding

  De opleiding Taal als Liefde bestaat uit 6 lesdagen.

  Totaal aantal lesuren: 36uur

  Lestijden van 10.00 tot 18.00uur.

 • Data

  • Data nader te bepalen in eind 2021
 • Trainer(s)

  Bart Provost

  2500 Lier
  bart.provost@arcturus.be
  +32(0)486 85 15 26

 • Prijs

  De prijs voor de opleiding Taal als Liefde bedraagt 1.400,00 euro (21% BTW excl.)

  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.

  Volgde je eerder deze opleiding bij Arcturus en wil je deze, of delen ervan, graag nog eens opnieuw volgen? Dat kan voor een dagprijs van 25 euro (excl. btw).

 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Kessel

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

Wat zeggen onze klanten

Dag Annelies,

De 3 sessies die ik had met jou voor mijn loopbaanbegeleiding, heb ik ervaren als zéér intens, diepgravend, confronterend maar vooral erg leerrijk.
Ik heb, dankzij U, een véél beter en objectiever zicht kunnen krijgen op de zaken die voor mij als mens (en dus ook als professional) erg belangrijk zijn en bepalend kunnen werken naar mijn ervaring van “geluk”.
Mijn absolute en oprechte dank hiervoor !
Ongetwijfeld, in mijn ganse loopbaan, de top 4 uren van persoonlijke begeleiding die voor mij het meest van al een positief effect hebben gehad.
Mijn oprechte dank hiervoor want ik had het nodig om een eens een echte “coach” te hebben die mij ook “aankon” en die me wakker schudde en me uit mijn doelloos en verkeerd circelvormig denken kon halen.
Nu heb ik het gevoel dat ik steeds kan terugvallen op mijn eigen fundamentele “basics” als mens en professional. Uw sessies waren mij zoveel meer waard dan die weinig opleverende gesprekken met de psycholoog.

U zei al lachend dat ik mijn “waarden” zou moeten gaan tatoeëren op mijn voorarm… wel…. misschien dat ik daar wel eens iets ga mee doen ten gepaste tijde :)

Momenteel verkies ik om geen extra sessie meer te hebben met U omdat ik me nu wel “gewapend” genoeg voel om verder te gaan met mijn leven en professionele invulling.
Ik onthou echter dat ik (eventueel mits betaling en tarief van 60€/uur) wel een afspraak kan maken om eventueel tussentijds nog eens een “opfrissing” te doen of gewoon nog eens een wandeling te kunnen maken in het Moretusbos voor een intense babbel.

Intussen geef ik mee dat ik deze ochtend mijn eerste sollicitatiebrief heb verstuurd. Het gaat om een vacature als directeur van een woonzorgcentrum in de regio. Ik denk oprecht dat dit iets voor mij kan zijn en waar ik ook een match kan vinden met vele van mijn eigen waarden. Ik voel alvast al heel veel energie opborrelen hiervoor !

Ik laat zeker weten als ik weer ergens aan de slag ga en wat het dan uiteindelijk is geworden qua job.

Nogmaals, dank voor deze 3 sessies. U bent zéér getalenteerd en goed in wat U doet met mensen en het is erg nobel dat dit steeds is met de insteek om mensen te helpen en beter te kunnen maken. Dat siert U enorm als persoon.

Met vriendelijke groeten,

P.D.

“NLP is het beste wat me tot nu toe is overkomen. De NLP-tools helpen me enorm om beter met anderen, maar ook met mezelf te communiceren. Ook heeft NLP me meer begrip bijgebracht voor het anders zijn van elk individu. Dit draagt ontegensprekelijk bij tot een betere wereld. Bedankt Arcturus!”