NLP… Stairway to Heaven – Training als bewustzijnsniveaus

In deze training exploreren we de verschillende niveaus van ontwikkeling en bewustzijn, zoals die in kaart gebracht zijn door Ken Wilber en de Integral Institute.

 • Programma

  We leren hoe we de verschillende niveaus kunnen herkennen en de belangrijkste potentiële problemen en trauma’s verbonden met elk niveau kunnen aangepakt en begeleid worden vanuit NLP.

  Door dit inzicht wordt het duidelijk of een probleem/trauma een expressie is van een tekort aan ontwikkeling en mogelijk zelfs regressie, of, dat een probleem een gevolg is van moeilijkheden met de integratie van hogere bewustzijnsniveaus.

  Bv. Wanneer iemand ‘stemmen hoort’, is dat dan voor die persoon een fase in de groei naar subtiel bewustzijn met zijn paranormale aspecten, of is het een regressie naar borderline problemen of zelfs ronduit een flirten met psychose. Een belangrijk onderscheid waarbij de begeleiding van het ene ‘stemmen horen’ radicaal verschilt van het andere.

  Inzicht in deze niveaus en de wetmatigheden ervan helpen te voorkomen te snel te denken dat we met hogere ontwikkeling te maken hebben en daardoor de cliënt niet de begeleiding geven die hij nodig heeft.

  Wat is hogere evolutie, wat precies dienen we te begrijpen onder het begrip ‘normaal’, en wat is gebrek aan, of verstoorde groei in bewustzijn.

  Gebrek aan bewustzijn paradeert graag als hogere ontwikkeling, net zoals kinderen graag paraderen in de kleding en vooral de schoenen van volwassenen, meestal de ouders. Een goede begeleider en coach dient in staat te zijn deze mechanismen te herkennen.

  Maar, het gaat niet alleen om coaching e.d….het gaat eerst en vooral over: op welk niveau van groei sta ikzelf? Wat is dan een volgende stap en wat is daarvoor nodig. Zijn er problemen op vroegere niveaus van ontwikkeling die ik heb laten liggen en nu mogelijk mijn vooruitgang blokkeren.  Deze training een belangrijke stap vooruit voor iedereen die bezig is met bewustzijnsontwikkeling.

 • Doel van de opleiding

  Het kunnen vaststellen of een probleem/trauma een expressie is van een tekort aan ontwikkeling en mogelijk zelfs regressie, of is een probleem een gevolg  van moeilijkheden met de integratie van hogere bewustzijnsniveaus. Ontdekken op welk niveau van groei sta ikzelf?

 • Voor wie?

  Voor iedereen die gemotiveerd is in de eigen groei in bewustzijn en het herkennen van de groei in het bewustzijn van de ander.

 • Duur van de opleiding

  De opleiding NLP… Stairway to Heaven bestaat uit 6 lesdagen.

  Totaal aantal lesuren: 36uur

  Lestijden van 10.00 tot 18.00uur.

 • Data

  • Maandag, dinsdag, woensdag 13 – 14 – 15 september 2021
  • Maandag, dinsdag, woensdag 11 – 12 – 13 oktober 2021
 • Trainer(s)

  Eric Schneider

  Kessel
  info@arcturus.be
  +32 (0)3 488 40 54

 • Prijs

  De prijs voor de opleiding NLP… Stairway to Heaven bedraagt 1.400,00 euro (21% BTW excl.)

  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.

  Volgde je eerder deze opleiding bij Arcturus en wil je deze, of delen ervan, graag nog eens opnieuw volgen? Dat kan voor een dagprijs van 25 euro (excl. btw).

 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Kessel

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

Wat zeggen onze klanten

“Een opleiding volgen bij Eric Schneider, zoals bijv. De Nieuwe Mens, versterkt je rechtstreeks persoonlijk. Hoofd, Hart en je Zelf op 1 lijn. Wat je ook professioneel sterker doet handelen. Ik zou Eric een ‘inspiri-crealisator’ durven noemen, met besmettelijke vonk. Een absolute aanrader met een zeer sterke positieve en blijvende impact op mijn leven en daardoor ook op dat van anderen.”

Mijn loopbaanbegeleider bij Arcturus luistert heel aandachtig en doet echt moeite om de situatie zowel technisch als gevoelsmatig grondig te begrijpen. Het resultaat voor mij is geen spectaculaire carrièreswitch, maar wel veel meer inzicht in mijn situatie. Ik vond er ook de aanmoediging om meer voldoening te zoeken in activiteiten na de werktijd. En dat werkt voor mij!”