Effectief communiceren met groepen

In deze 8-daagse opleiding leer je hoe je echte rapport met een groep kunt creëren en behouden, krijg je inzicht in groepsdynamieken en krijg je de kunst van zowel verbale als non-verbale communicatie onder de knie.

Of je nu een presentatie geeft als leidinggevende aan je team of als trainer voor een groep staat, deze opleiding geeft je tools in handen om met meer zelfzekerheid, uitstraling en authenticiteit je boodschap over te brengen en contact te maken met je groep. Je leert ook het verschil te zien tussen je ware boodschap en het instrument waarmee je deze overbrengt, waardoor je meer impact creëert.

Deze opleiding is een onderdeel van de NLP Trainers Training, maar kan ook los daarvan worden gevolgd. Ze is gericht tot iedereen die op de een of andere manier als leider voor een groep staat of wil staan (o.a. in de context van bedrijven, scholen, organisaties, theater, …).

 • Programma

  De opleiding ‘Effectief communiceren met groepen’ bestaat uit 2 blokken: non-verbale communicatie en verbale communicatie.


  Non-verbale communicatie

  In het blok ‘non-verbale communicatie’ sta je stil bij de vraag hoe je vanuit wie je bent voor een groep staat. Trainen draait in essentie om het delen van jezelf op het niveau van identiteit en missie. Zo nodig je de ander uit zichzelf ook te ontplooien.

  In deze opleiding ligt de nadruk dan ook op het ontwikkelen van de kwaliteit van je aanwezigheid. Je oefent in het voor een groep staan vanuit je centrum:

  • Aandachtspunten die daarbij aan bod komen zijn: tempo, ademhaling, contact maken met de groep, bewustzijn, perceptie, onbewuste bewegingen en innemen van de ruimte.
  • Via doorgedreven oefening leer je doorheen je eigen angsten bij jezelf te blijven, leer je met lastige groepen of vragen omgaan en leer je voor een groep te ‘zijn’ eerder dan te praten.


  Verbale communicatie

  In het blok ‘verbale communicatie’ ligt de nadruk op hoe je de inhoud van je boodschap communiceert en dit op 2 niveaus. Het eerste niveau is de structuur van NLP of jouw concrete (trainings)inhoud. Het tweede niveau is het grotere kader, de ware dieperliggende boodschap waartoe het eerste niveau slechts een instrument is.

  In deze visie ligt het accent van trainen op het helpen van mensen in het vinden van betekenis.  Het middel waarmee je dat doet is maar het instrument dat een hoger doel dient. In die zin krijgt ook NLP maar betekenis in een groter kader en is het een middel om op dieper niveau een boodschap over te brengen.

  • In deze opleiding leer je voor jezelf jouw grotere kader van waaruit je wil trainen scherp te stellen. Je staat stil bij jouw eigen visie op mens en maatschappij waarin je jezelf herkent en die je belangrijk genoeg vindt om te delen.
  • Je onderzoekt hoe NLP jou daarin ondersteunt en hoe je linken kunt leggen tussen grotere en kleinere kaders, tussen kaders en instrumenten.

   

 • Wat is NLP?

  NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Het is een instrument om op dieperliggend niveau de structuur van je denken, voelen en gedrag te ontdekken en daar veranderingen in aan te brengen. Lees meer…

 • Voor wie?

  Deze opleiding is een onderdeel van de NLP Trainers Training, maar kan ook los daarvan worden gevolgd. Ze is gericht tot iedereen die op de een of andere manier als leider voor een groep staat of wil staan (o.a. in de context van bedrijven, scholen, organisaties, theater,…). Minimumvereiste is het bezit van een certificaat als NLP Practitioner (lange opleiding).

 • Werkwijze

  Om effectief te leren communiceren met groepen krijg je naast theoretische inzichten en het bredere kader van bewustzijnsontwikkeling ook de ruimte om grondig te oefenen. We werken met individuele opdrachten en (sub)groepsopdrachten.

 • Data

  Effectief communiceren met groepen

  • Do-vr-za-zo  09 – 10 – 11 – 12 mei 2024
  • Do-vr-za-zo  20 – 21 – 22 – 23 juni 2024
 • Trainer(s)

  Eric Schneider

  2560 Kessel
  info@arcturus.be
  +32 (0)3 488 40 54

 • Prijs

  De prijs voor deze opleiding bedraagt 1.900 euro (excl. 21% BTW)

  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.
  • Volgde je eerder Effectief communiceren met groepen bij Arcturus en wil je deze, of delen ervan, graag nog eens opnieuw volgen? Dat kan voor een dagprijs van 25 euro (excl. btw).
 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Kessel

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

Wat zeggen onze klanten

De NLP Master Practitioner was voor mij een mooie reis waarin ik dichter bij mezelf mocht komen. Heel veel liefde ontdekt en ervaren. Tegelijk voel ik dat dit nog maar het begin is van een prachtig avontuur. Wat ik tot op heden bij Arcturus heb mogen ontdekken, smaakt gewoon steeds naar meer. Bedankt!

 

Dank je wel Eric en Ann, jullie zijn gewoon super!!