Creatieve zelfexploratie

In een kleine groep van maximum zeven personen worden creatieve media ter beschikking gesteld om oefeningen en opdrachten vorm te geven. Door middel van dit creatieve proces exploreren we het innerlijke van onszelf. Het doel is om in een veilige en ontspannen sfeer onze kwetsbaarheid een kans te geven om vanuit het onbewuste in ons bewustzijn een plaats te vinden.

Wat drijft ons en waar willen we naar toe?

Of we ons op een eindeloos lange recht weg bevinden of op een hobbelig levenspad, inzicht in onszelf helpt bij het maken van keuzes, bij het goed voelen in onszelf en bij wat we doen. Expressie door middel van het woord kan daarbij een interessante uitbreiding krijgen in kleur, muziek, schets… om dichter bij onszelf te komen.

Creatieve zelfexploratie is daarom een bijzonder boeiend proces op om het even welk moment in het leven. Grote zowel als kleine thema’s kunnen zo een aparte lichtinval genieten. Ook gewoon nieuwsgierigheid is een boeiend uitgangspunt om deel te nemen en de meerwaarde van creatieve media te ontdekken.

 • Persoonlijke ontwikkeling en teambuilding

  “Creatieve Expressie” is geschikt voor wie het goed klinkt of voor wie de klik voelt en zicht wil krijgen op drijfveren, verborgen talenten en kwaliteiten. Het is ook geschikt voor wie zich aangesproken voelt door de verschillende thema’s die in de themadagen aan bod komen.

   

  Het is zowel geschikt voor wie gaat voor persoonlijke ontwikkeling, alsook voor groepjes die aan teambuilding willen doen.

 • Duur van de opleiding

  Het aantal dagen van deelname is vrij te kiezen. Aangeraden wordt om minstens vier dagen deel te nemen om een proces op gang te brengen.

  De mogelijkheid bestaat om in te tekenen op de themadagen naar keuze.

  Opvolging en uitdieping kan ook door individuele begeleiding.

   

  Dagindeling loopt van  10.00 tot 12.30uur en van 13.30 tot 17.30uur.

 • Meebrengen

  Alle materialen zijn voorzien, maar het kan nuttig zijn een schortje mee te brengen om vlekken op kleding te voorkomen.

 • Data

  Data per thema’s zijn als volgt: 

   

  Thema “Zelfbeeld”

  Zicht krijgen op jezelf en je plaats in de wereld, de ruimte die je inneemt, jij in je sociale context. Via oefeningen met verschillende media ontdek je verrassende eigenschappen en talenten waarmee je aan de slag kan in het dagdagelijkse leven.

  Maandag 2 maart 2020 en maandag 4 mei 2020

   

  Thema “Controle”

  Controle houden, meer controle krijgen of controle loslaten? We ervaren hoe het is om meer of juist minder controle te hebben in een veilige setting.

  Woensdag 27 mei 2020 en donderdag 28 mei 2020

   

  Thema “Overprikkeling”

  Overprikkeling is een veelbesproken thema in onze samenleving. Hoe kan je het voor jezelf in betere banen leiden? Wat helpt je om je staande te houden in een omgeving waar voortdurend appèl gedaan wordt op jouw aandacht.

  Vrijdag 2 oktober 2020 en vrijdag 9 oktober 2020

   

  Thema “Zingeving”

  Verbinding voelen in jezelf, met jezelf, met anderen, in de groep. Verbinding verrijkt en geeft zin. Luisteren naar betekenisgeving, iets betekenen voor anderen. Erkenning en uitwisseling maken het leven zinvol.

  Vrijdag 16 oktober 2020 en vrijdag 23 oktober 2020

 • Trainer(s)

  Hedwig Schneider

  Brasschaat
  hedwig.schneider@arcturus.be
  +32(0)495 21 63 02

 • Prijs

  Bij inschrijving voor een blok van 4dagen 600€ excl. 21% BTW

  Bij inschrijving voor een blok van 2 dagen 350€ excl. 21% BTW

  Bij inschrijving van 1 dag 195€ excl. 21% BTW

  • Voor deelnemers uit Vlaanderen: betaling met KMO-portefeuille  Bespaar tot 30% op je netto inschrijvingsbedrag.
  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.

  De opleiding Creatieve zelfexploratie wordt beperkt tot 7 deelnemers.

 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Kessel

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

Wat zeggen onze klanten

De cursus verbindende communicatie gaat verder dan je aanvankelijk zou verwachten. Els neemt je mee naar een andere manier van communiceren waarbij je de gesprekken op een optimale manier kan voeren. Je leert echt luisteren en een kwalitatieve relatie met je gesprekspartner op te bouwen.

“Als coach heb ik al diverse opleidingen gevolgd en telkens steek je er iets van op. Het TLC traject is anders en maakt je ‘echter’ als coach én als mens. Je krijgt kaders aangereikt die verder gaan dan de gebruikelijke coachingsstructuren. Je wordt uitgedaagd om hier persoonlijk mee aan de slag te gaan in eigen leven en rol als coach. Door het intensieve proces dat steeds op een liefdevolle, professionele en persoonlijke manier wordt begeleid, kan je zelf ‘ervaren’ waar ‘transformative life coaching’ voor staat. Je rugzak wordt gevuld en je ervaart de dag nadien in je eigen rol als coach een rust en vertrouwen dat je de gepaste interventies op het juiste moment voor de coachee zal kunnen inzetten.”