Creatieve zelfexploratie

In een kleine groep van maximum zeven personen worden creatieve media ter beschikking gesteld om oefeningen en opdrachten vorm te geven. Door middel van dit creatieve proces exploreren we het innerlijke van onszelf. Het doel is om in een veilige en ontspannen sfeer onze kwetsbaarheid een kans te geven om vanuit het onbewuste in ons bewustzijn een plaats te vinden.

Wat drijft ons en waar willen we naar toe?

Of we ons op een eindeloos lange recht weg bevinden of op een hobbelig levenspad, inzicht in onszelf helpt bij het maken van keuzes, bij het goed voelen in onszelf en bij wat we doen. Expressie door middel van het woord kan daarbij een interessante uitbreiding krijgen in kleur, muziek, schets… om dichter bij onszelf te komen.

Creatieve zelfexploratie is daarom een bijzonder boeiend proces op om het even welk moment in het leven. Grote zowel als kleine thema’s kunnen zo een aparte lichtinval genieten. Ook gewoon nieuwsgierigheid is een boeiend uitgangspunt om deel te nemen en de meerwaarde van creatieve media te ontdekken.

 • Persoonlijke ontwikkeling en teambuilding

  “Creatieve Expressie” is geschikt voor wie het goed klinkt of voor wie de klik voelt en zicht wil krijgen op drijfveren, verborgen talenten en kwaliteiten. Het is ook geschikt voor wie zich aangesproken voelt door de verschillende thema’s die in de themadagen aan bod komen.

   

  Het is zowel geschikt voor wie gaat voor persoonlijke ontwikkeling, alsook voor groepjes die aan teambuilding willen doen.

 • Duur van de opleiding

  Het aantal dagen van deelname is vrij te kiezen. Aangeraden wordt om minstens vier dagen deel te nemen om een proces op gang te brengen.

  De mogelijkheid bestaat om in te tekenen op de themadagen naar keuze.

  Opvolging en uitdieping kan ook door individuele begeleiding.

   

  Dagindeling loopt van  10.00 tot 12.30uur en van 13.30 tot 17.30uur.

 • Meebrengen

  Alle materialen zijn voorzien, maar het kan nuttig zijn een schortje mee te brengen om vlekken op kleding te voorkomen.

 • Data

  Data per thema’s zijn als volgt: 

   

  Thema “Zelfbeeld”

  Zicht krijgen op jezelf en je plaats in de wereld, de ruimte die je inneemt, jij in je sociale context. Via oefeningen met verschillende media ontdek je verrassende eigenschappen en talenten waarmee je aan de slag kan in het dagdagelijkse leven.

  Maandag 4 mei 2020

   

  Thema “Controle”

  Controle houden, meer controle krijgen of controle loslaten? We ervaren hoe het is om meer of juist minder controle te hebben in een veilige setting.

  Woensdag 27 mei 2020 en donderdag 28 mei 2020

   

  Thema “Overprikkeling”

  Overprikkeling is een veelbesproken thema in onze samenleving. Hoe kan je het voor jezelf in betere banen leiden? Wat helpt je om je staande te houden in een omgeving waar voortdurend appèl gedaan wordt op jouw aandacht.

  Vrijdag 2 oktober 2020 en vrijdag 9 oktober 2020

   

  Thema “Zingeving”

  Verbinding voelen in jezelf, met jezelf, met anderen, in de groep. Verbinding verrijkt en geeft zin. Luisteren naar betekenisgeving, iets betekenen voor anderen. Erkenning en uitwisseling maken het leven zinvol.

  Vrijdag 16 oktober 2020 en vrijdag 23 oktober 2020

 • Trainer(s)

  Hedwig Schneider

  Brasschaat
  hedwig.schneider@arcturus.be
  +32(0)495 21 63 02

 • Prijs

  Bij inschrijving voor een blok van 4dagen 600€ excl. 21% BTW

  Bij inschrijving voor een blok van 2 dagen 350€ excl. 21% BTW

  Bij inschrijving van 1 dag 195€ excl. 21% BTW

  • Voor deelnemers uit Vlaanderen: betaling met KMO-portefeuille  Bespaar tot 30% op je netto inschrijvingsbedrag.
  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.

  De opleiding Creatieve zelfexploratie wordt beperkt tot 7 deelnemers.

 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Kessel

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

Wat zeggen onze klanten

“NLP heeft me mezelf leren kennen en me ook dichter bij mijn gevoel gebracht. Dit geeft me zoveel meer mogelijkheden, zowel persoonlijk als professioneel.”

Dag Annelies,

De 3 sessies die ik had met jou voor mijn loopbaanbegeleiding, heb ik ervaren als zéér intens, diepgravend, confronterend maar vooral erg leerrijk.
Ik heb, dankzij U, een véél beter en objectiever zicht kunnen krijgen op de zaken die voor mij als mens (en dus ook als professional) erg belangrijk zijn en bepalend kunnen werken naar mijn ervaring van “geluk”.
Mijn absolute en oprechte dank hiervoor !
Ongetwijfeld, in mijn ganse loopbaan, de top 4 uren van persoonlijke begeleiding die voor mij het meest van al een positief effect hebben gehad.
Mijn oprechte dank hiervoor want ik had het nodig om een eens een echte “coach” te hebben die mij ook “aankon” en die me wakker schudde en me uit mijn doelloos en verkeerd circelvormig denken kon halen.
Nu heb ik het gevoel dat ik steeds kan terugvallen op mijn eigen fundamentele “basics” als mens en professional. Uw sessies waren mij zoveel meer waard dan die weinig opleverende gesprekken met de psycholoog.

U zei al lachend dat ik mijn “waarden” zou moeten gaan tatoeëren op mijn voorarm… wel…. misschien dat ik daar wel eens iets ga mee doen ten gepaste tijde :)

Momenteel verkies ik om geen extra sessie meer te hebben met U omdat ik me nu wel “gewapend” genoeg voel om verder te gaan met mijn leven en professionele invulling.
Ik onthou echter dat ik (eventueel mits betaling en tarief van 60€/uur) wel een afspraak kan maken om eventueel tussentijds nog eens een “opfrissing” te doen of gewoon nog eens een wandeling te kunnen maken in het Moretusbos voor een intense babbel.

Intussen geef ik mee dat ik deze ochtend mijn eerste sollicitatiebrief heb verstuurd. Het gaat om een vacature als directeur van een woonzorgcentrum in de regio. Ik denk oprecht dat dit iets voor mij kan zijn en waar ik ook een match kan vinden met vele van mijn eigen waarden. Ik voel alvast al heel veel energie opborrelen hiervoor !

Ik laat zeker weten als ik weer ergens aan de slag ga en wat het dan uiteindelijk is geworden qua job.

Nogmaals, dank voor deze 3 sessies. U bent zéér getalenteerd en goed in wat U doet met mensen en het is erg nobel dat dit steeds is met de insteek om mensen te helpen en beter te kunnen maken. Dat siert U enorm als persoon.

Met vriendelijke groeten,

P.D.