Creatieve zelfexploratie

In een kleine groep van maximum zeven personen worden creatieve media ter beschikking gesteld om oefeningen en opdrachten vorm te geven. Door middel van dit creatieve proces exploreren we het innerlijke van onszelf. Het doel is om in een veilige en ontspannen sfeer onze kwetsbaarheid een kans te geven om vanuit het onbewuste in ons bewustzijn een plaats te vinden.

Wat drijft ons en waar willen we naar toe?

Of we ons op een eindeloos lange recht weg bevinden of op een hobbelig levenspad, inzicht in onszelf helpt bij het maken van keuzes, bij het goed voelen in onszelf en bij wat we doen. Expressie door middel van het woord kan daarbij een interessante uitbreiding krijgen in kleur, muziek, schets… om dichter bij onszelf te komen.

Creatieve zelfexploratie is daarom een bijzonder boeiend proces op om het even welk moment in het leven. Grote zowel als kleine thema’s kunnen zo een aparte lichtinval genieten. Ook gewoon nieuwsgierigheid is een boeiend uitgangspunt om deel te nemen en de meerwaarde van creatieve media te ontdekken.

 • Persoonlijke ontwikkeling en teambuilding

  “Creatieve Expressie” is geschikt voor wie het goed klinkt of voor wie de klik voelt en zicht wil krijgen op drijfveren, verborgen talenten en kwaliteiten. Het is ook geschikt voor wie zich aangesproken voelt door de verschillende thema’s die in de themadagen aan bod komen.

   

  Het is zowel geschikt voor wie gaat voor persoonlijke ontwikkeling, alsook voor groepjes die aan teambuilding willen doen.

 • Duur van de opleiding

  Het aantal dagen van deelname is vrij te kiezen. Aangeraden wordt om minstens vier dagen deel te nemen om een proces op gang te brengen.

  De mogelijkheid bestaat om in te tekenen op de themadagen naar keuze.

  Opvolging en uitdieping kan ook door individuele begeleiding.

   

  Dagindeling loopt van  10.00 tot 12.30uur en van 13.30 tot 17.30uur.

 • Meebrengen

  Alle materialen zijn voorzien, maar het kan nuttig zijn een schortje mee te brengen om vlekken op kleding te voorkomen.

 • Data

  Data per thema’s zijn als volgt: 

  Door de maatregelen die werden opgelegd door de overheid met betrekking tot het Corona-virus, zien wij ons genoodzaakt de workshop van Creatieve Zelfexploratie uit te stellen tot het najaar. We hebben aldus enkele wijzigingen in het programma aangebracht.

   

  We gaan in op twee belangrijke thema’s die in het post-Corona tijdperk van groot belang zijn voor iedereen die wil evolueren en op een evenwichtige manier van betekenis wil zijn in een veranderende maatschappij, zowel voor zichzelf als voor anderen. Het stilleggen van de samenleving heeft velen op zichzelf teruggeworpen, de mogelijkheid geboden dichter bij zichzelf te komen en/of tijd gegeven om over zichzelf na te denken. Het verbod op nabijheid heeft ons duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om als mens in verbinding te staan met anderen, maar ook met onze innerlijke kern. Het zijn boeiende thema’s die een rol spelen bij hoe wij met veranderingen zullen omgaan om naar een mensvriendelijke samenleving te evolueren.

  Iedereen is welkom ! Wat je motivatie ook mag zijn om deel te nemen; hoe groter de verscheidenheid, hoe boeiender.

   

  Thema “Zelfbeeld”

  Zicht krijgen op jezelf en je plaats in de wereld, de ruimte die je inneemt, jij in je sociale context. Via oefeningen met verschillende media ontdek je verrassende eigenschappen en talenten waarmee je aan de slag kan in het dagdagelijkse leven.

  Vrijdag 2 oktober 2020 en vrijdag 9 oktober 2020

   

  Thema “Zingeving”

  Verbinding voelen in jezelf, met jezelf, met anderen, in de groep. Verbinding verrijkt en geeft zin. Luisteren naar betekenisgeving, iets betekenen voor anderen. Erkenning en uitwisseling maken het leven zinvol.

  Vrijdag 16 oktober 2020 en vrijdag 23 oktober 2020

 • Trainer(s)

  Hedwig Schneider

  Brasschaat
  hedwig.schneider@arcturus.be
  +32(0)495 21 63 02

 • Prijs

  Bij inschrijving voor een blok van 4dagen 600€ excl. 21% BTW

  Bij inschrijving voor een blok van 2 dagen 350€ excl. 21% BTW

  Bij inschrijving van 1 dag 195€ excl. 21% BTW

  • Voor deelnemers uit Vlaanderen: betaling met KMO-portefeuille  Bespaar tot 30% op je netto inschrijvingsbedrag.
  • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.

  De opleiding Creatieve zelfexploratie wordt beperkt tot 7 deelnemers.

 • Waar

  Arcturus Instituut voor NLP, Communicatie en Bewustzijnsontwikkeling – Kessel

  Lierse Steenweg 105, 2560 Kessel

Wat zeggen onze klanten

“NLP bij Arcturus heeft me praktische en inspirerende tools aangeleerd over hoe ik ‘bewust’ in mijn leven en werk kan staan, met de focus op wat dit mij oplevert. Ik kon er in een veilige omgeving – met een open en nieuwsgierige mindset – grenzeloos oefenen om dit alles ook daadwerkelijk in mijn leven te integreren. Inspirerend en op vele vlakken zeer verrijkend! Ik ben nu minder afhankelijk van mijn omgeving en focus me meer op mijn eigen kracht.”

Els Druyts – Business Advisor & Coach

,,Loopbaanbegeleiding bij Arcturus gaf me inzichten over mezelf en hoe ik naar de dingen kijk. Dit door dialoog, challengen van mijn overtuigingen, gerichte vragen en oefeningen. Ik vond zo opnieuw mijn zelfvertrouwen en mijn motivatie voor mijn job. En weet je wat een leuk extraatje is? Dit vertaalt zich ook in mijn privé-leven!”